Μαγνήτης» αποτελεί το σχέδιο της Cosco για τη δημιουργία δύο ή τριών ξενοδοχείων μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, με τα περισσότερα βλέμματα να κεντρίζει η μετατροπή του κτηρίου της «Παγόδας» σε 5άστερο ξενοδοχείο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίες αλυσίδες του χώρου ενδιαφέρονται έντονα να αποκτήσουν παρουσία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και ήδη κάποιες από αυτές φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με την κινέζικη εταιρεία. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ανάμεσα σε αυτές είναι και η Zeus International του Χάρη Σιγανού που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη της Whydham επί ελληνικού εδάφους και όχι μόνο.

Άνθρωποι με γνώση της υπόθεσης σημειώνουν πως η Zeus θεωρεί αρκετά δελεαστικό το project της Cosco και τονίζουν πως κρύβει τεράστια περιθώρια κερδοφορίας για όποιον κερδίσει το συμβόλαιο. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η εταιρεία του Χάρη Σιγανού, η οποία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ανεξάρτητα από την τροπή που θα πάρουν οι συνομιλίες με τους Κινέζους ενδιαφέρεται να επενδύσει στη λειτουργία μονάδας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. 

Η εταιρεία λειτουργεί ήδη το Wyndham Grand στην πλατεία Καραϊσκάκη, το Wyndham Loutraki Poseidon Resort και το Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι και το Κ29, ένα ξενοδοχείο-concept δωματίων φιλοξενίας που εστιάζει σε πελάτες νεότερης ηλικίας επί της Αγίου Κωνσταντίνου στην πλατεία Ομόνοιας. Πριν έκανε τα «αποκαλυπτήρια» του νέου ξενοδοχείου που δημιούργησε στη Βραυρώνα, στις εγκαταστάσεις του πρώην Mare Nostrum Hotel Club Thalasso, το Dolce Attica Riviera, μέσω του οποίου φιλοδοξεί να «αναστήσει» την Αττική Ριβιέρα!

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πάντως βρίσκεται στο στόχαστρο και της Marriott. Όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν στο mononews.gr, ο επικεφαλής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Νίκος Χάτζος ο Πειραιάς βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ομίλου λόγω των σημαντικών προοπτικών που έχει μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Κάποιοι δεν αποκλείουν μάλιστα η γνωστή αλυσίδα να είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για το project της κινέζικης εταιρείας. Να σημειωθεί πως η Marriott έχει αυτή την στιγμή δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και άλλα τρία υπό κατασκευή (πρόκειται για το Μarriott Athens στη Λ. Συγγρού που ανοίγει τον Μάιο, το Athens Academia Greece Autograph Collection στην οδό Ακαδημίας που αναμένεται στα τέλη του 2018 και το Μoxy στην Πάτρα).
via
 
Top