ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΓΕΝΙΚΟΎ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/4/2018 ΣΤΙΣ 19.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ 18.00 ΩΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ  ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΝ ΠΛΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΕΝ ΠΛΩ

Εν Πλω - En plo

ΕΚΠΟΜΠΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τετάρτη 18.00 ώρα Γερμανίας & 
19.00 ώρα Ελλάδας

Ακούστε αύριο την εκπομπή

Αφορά όλες τις γυναίκες 
σε μια περίοδο που η μάστιγα καρκίνου του μαστού εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ στις γυναίκες.

Τετάρτη 11 Απριλίου θα χουμε την τιμή να είναι στην εκπομπή μας ο ιδιοκτήτης του Πρότυπου Χειρουργικού Κέντρου στο Πειραιά 
Γενικός Χειρουργός- Μαστολόγος

κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΟΣ

Μείνετε συντονισμένοι στο

www.enplo.de


ΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ-ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Σε μια εποχή που δεν έχουμε πάντα θετική εικόνα προσφοράς-υπηρεσίας ιατρών κάποιοι 
ξεχωρίζουν.....

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να κάνω γνωστό την εθελοντική προσφορά του Χειρουργού κ.Σταύρου Τσιριγωτάκη 
στο «ΕΝ ΠΛΩ» στην εκπομπή
«ιατρικές εκπομπές»

Ας γνωρίσουμε όλοι μας τον αυριανό μας ομιλητή.


Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
είναι Χειρουργός στον Πειραιά- Παλαιό Φάληρο

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Θυρεοειδής, Βρογχοκήλη, Graves, ΌγκοςΚαρκίνος Μαστού, Μαστεκτομή,ΙνοαδένωμαΡαγάδα, Αιμορροΐδα, Συρίγγιο, ΑπόστημαΚύστη Κόκκυγα, Χολολιθίαση,Βουβωνοκήλη.

Ο Γενικός Χειρουργός ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έχει το ιατρείο του στο Παλαιό Φάληρο και εκτελεί όλες τις επεμβάσεις της γενικής χειρουργικής(κήλες, παθήσεις πεπτικού, κύστη κόκκυγα, αιμορροΐδες, συρίγγια κ.ά.) και έχει υψηλή εξειδίκευση στις επεμβάσεις θυροειδούς και μαστού.

Χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής και εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες και διεθνώς εγκεκριμένες τεχνικές πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η φιλοσοφία του ως γιατρός πηγάζει μέσα από την επιθυμία του, να προσφέρει στους ασθενείς του τον καλύτερο του εαυτό! Στόχος του είναι η ίαση των ασθενών του, καθώς και να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο! Και αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανε, αφού το υπέροχο συναίσθημα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο είναι το πρώτο που διδάχθηκε από την παιδική του ηλικία! Στο ιατρείο του, αλλά και γενικότερα στους χώρους εργασίας του, το 'κεντρικό' πρόσωπο είναι ο ασθενής. Ο ίδιος, αλλά και οι συνεργάτες του ό,τι κάνουν, το πραγματοποιούν για τον ασθενή και μόνο.

Τι πιστεύει για το 'ρόλο του γιατρού';

Η σχέση ανάμεσα στο γιατρό και στον ασθενή αγγίζει τα όρια της ιερότητας, αν δεν τα ξεπερνάει και κατά πολύ. Και αυτό, από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι τις ημέρες μας, μένει αναλλοίωτο, αν όχι και σε συνεχή μεγέθυνση.

Εφόσον η αγάπη προς τη ζωή παραμένει το υπέρτατο αγαθό της επίγειας παρουσίας μας και εφόσον ο ιατρός θεωρείται θεραπευτής, δηλαδή ο μόνος ικανός να επιμηκύνει και να καλυτερεύει τη ζωή μας, εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα πως ο οποιοσδήποτε ασθενής, στη φιγούρα του γιατρού του, βλέπει τον θεραπευτή του, το θεό του, την ίδια την ύπαρξή του.

Στην εποχή μας, περίοδο σκληρής οικονομικής ανέχειας και κατ’ επέκταση και κοινωνικής δοκιμασίας, η ως άνω προγραφείσα σχέση ασθενούς - ιατρού οξύνεται, μεγεθύνεται, επεκτείνεται και πολλαπλασιάζεται.

Κι είναι λογικό! Όταν οι δημόσιες δομές υγείας καταρρέουν -θέματα ξενοδοχειακά, φαρμακευτικά, έμψυχου υλικού- ο ασθενής προσδένεται, αφήνεται, εγκαταλείπεται, στην κυριολεξία, στον γιατρό του και κρέμεται από τα χείλη του, καθώς πιστεύει πως ΑΥΤΟΣ είναι ο μόνος που μπορεί να τον κρατήσει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Δηλαδή εν ζωή!!!

Ο ασθενής είναι ο αδύναμος κρίκος στη σχέση!!! Από την άλλη πλευρά, ο δεύτερος κρίκος, ο ιατρός, εύλογα, μπορεί να νοιώσει δημιουργός, θεός, παντοδύναμος!!!

Ακριβώς σε αυτό το λίαν ευαίσθητο σημείο της σχέσης, ο γιατρός καλείται να διαφυλάξει την ανθρώπινη χροιά του και να σταθεί στο πλευρό του ασθενή του, ως άνθρωπος - σωτήρας και όχι ως εμπορικός εκμεταλλευτής της ασθένειας, της ζωής, της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης!!!
 
Top