Με μεγάλη συμμετοχή αθλητικών σωματείων, φορέων της πόλης και δημοτών κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη μας, η εθελοντική περιβαλλοντική δράση  “Let's do it Greece” στον όρμο Αφροδίτης, στην Πειραϊκή, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. 

Φέτος η περιβαλλοντική δράση στον Πειραιά είχε ως κεντρικό ζήτημα τη διάσωση των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών, αφού σύμφωνα με πρόγραμμα  της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, ενθαρρύνεται η καταστροφή τους. Η δράση συνοδεύτηκε από τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στην περιοχή.



Στην περιβαλλοντική δράση πέρα από τους πολίτες συμμετείχαν: οι Ακαδημίες Μπάσκετ και Βόλεϊ του Ολυμπιακού, από τα τμήματα υποδομών Βόλεϊ και Μπάσκετ του «Α.Ο.Φ. Πορφύρας» παιδιά από τον «Α.Π.Ο. Οδηγήτρια», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά, το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Όμιλος Ερετών, φοιτητές από τις Σχολές Ναυπηγών και Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ενώ συμμετείχαν εθελοντικά εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
 
Top