«Το μεγάλο σας πρόβλημα, είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή» διαπίστωσε απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

«Οι Κοινοβουλευτικές σας Ομάδες θα σας δώσουν εμπιστοσύνη, αλλά η Κάτω Βουλή, η κοινωνία που αγωνιά, δεν σας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα να σας δίνει την ψήφο του όλου ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και της κοινωνίας - για μία κυβέρνηση με σύμβαση έργου, να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κος Τσίπρας. 


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, αναφέρθηκε εκτενώς στις συνεννοήσεις που υπήρξαν μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. «Τι άλλαξε και την Τετάρτη ξαφνικά, για λίγες ώρες είχατε σχεδόν συμφωνήσει; Πού πήγαν αυτές οι μεγάλες και ουσιώδεις διαφωνίες που είχατε το προηγούμενο διάστημα; Πέραν των κωμικοτραγικών για την παραμονή ή όχι του κου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχατε αποφασίσει την Τετάρτη να επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο με τον κο Σαμαρά; Αν ναι, γιατί δεν το κάνατε μόνοι σας, ή και τώρα; Η απάντησή σας είναι αρνητική φοβάμαι. Και τότε κε Σαμαρά, τι είδους προγραμματική συμφωνία είχατε με τον κο Παπανδρέου; Τι θα κάνετε με το μεσοπρόθεσμο; Και τι άλλαξε από την δική σας διατύπωση κε Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συμφωνήσατε με την θέση μας ότι νέα κυβέρνηση δίχως λαϊκή εντολή αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση;».

«Θέλετε να αποφύγετε τις εκλογές και οι δύο. Σας τρομάζει πως αν πάμε στις κάλπες με το λαό χειραφετημένο στους δρόμους, θα ανατραπεί ο δικομματισμός» συμπέρανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. 

Υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως η οικονομία θα βουλιάξει και με τις δύο εκδοχές του μεσοπροθέσμου προγράμματος. «Αν βρείτε κανέναν που να πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με νέα ακριβά δάνεια που έχουν ως ουσιαστικό στόχο να διασώσουν τις Τράπεζες και όχι την ανάπτυξη, ελάτε να σας ζητήσω συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top