Το 8ο Γυμνάσιο Πειραιά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, την Παρασκευή 17 Μαΐου και στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά αφιέρωσε μια εξαιρετική βραδιά στο μεγάλο μας συνθέτη Γιάννη Σπανό!

Οι μαθητές του σχολείου στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό με τίτλο: ''Από τη δημιουργία του Νέου Κύματος στη διαμόρφωση του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού".

Με την επίβλεψη, τη μουσική διδασκαλία και τα κείμενα της καθηγήτριας τους Κας Αρτέμη Καλλιόπης, τα παιδιά ξετύλιξαν όλη τη μουσική διαδρομή του συνθέτη από το ξεκίνημα της μέχρι σήμερα. Ήταν μια βραδιά γεμάτη δύναμη, ψυχή και ευαισθησία! Στοιχεία που μόνο τα παιδιά μπορούν να δώσουν και να συγκινήσουν!!!

Στο πιάνο ήταν: η Κοφτερού Βασιλική, ο Καλλίγερος Χρίστος, η Σαλακά Κατερίνα, η Βαρελά Μαρία, η Τσολακίδου Ελένη, η Κυριαζάκη Νατάσα και ο Αγαπιάδης Πολυχρόνης, στο βιολί ο Πετράκης Χρήστος, στην κιθάρα η Θεοδωροπούλου Αθανασία και στο μπουζούκι η Χαντζή Ματίνα. Αφηγητές ήταν: η Κανακάκη Πηνελόπη και ο Καλούδας Δημήτρης ενώ την χορωδία πλαισίωσαν οι μαθητές: Παναγιώτου Ματούλα, Καππάτου Φωτεινή, Μαλαϊ Ταϊμπι, Φλυτζάνη Κατερίνα, Σαλαμπερίτζε Αννη, Βαρελά Μαρία, Εμμανουήλ Βασιλεία, Δουρέκα Λυγερή, Αναστασίου Εβελίνα, Καρογιάννη Ελένη, Μπραϊότα Ορνέλα, Μπουζουμπάρδη Αλεξάνδρα, Ρωμαίου Μάνια, Χαντζή Ματίνα, Σαλακά Κατερίνα, Τσολακίδου Ελένη, Γρυπαίου Γεωργία, Αλεξέλη Αντωνία, Θεοδωροπούλου Αθανασία, Κυριαζάκη Νατάσα, Κίσσα Ελευθερία, Αγαπιάδης Πολυχρόνης, Γαλάνη Ελένη, Καλούδας Δημήτρης, Παναγάκου Μαρία.

Μπράβο στα παιδιά!!

πηγη
 
Top