ΚΟΥΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ:"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΙΑ".

Γράφει Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
Ο Α' Επιλ. Βουλευτής και υπόψηφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στην Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά κ. Δρακούλης Βρεττάκος σε δηλωση στην εφημερίδα μας επισημαίνει: << Δεν είναι ώρα για άδεια λόγια….η φρίκη δε μιλιέται, δεν περιγράφεται, δεν μπορεί άμεσα να ανακουφιστεί, όμως, οφείλουμε να την ανακουφίσουμε, να την παλέψουμε.. όλοι μαζί, ενωμένοι…Είναι ώρα θρήνου για τα όσα χάθηκαν μέσα στις στάχτες, είναι ώρα πένθους για την απώλεια συνανθρώπων μας.. είναι όμως και η ώρα που πρέπει όλοι, πολίτες και πολιτεία, να σταθούμε και να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα ώστε να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.. Τόσα γιατί, όσα και τα χιλιάδες στρέμματα δάσους, ελαιώνων και καλλιεργειών που καταστράφηκαν…τόσα γιατί όσα και τα χιλιάδες άγρια η οικόσιτα ζώα που απανθρακώθηκαν…τόσα γιατί στις ψυχές των συγγενών που έθαψαν τους νεκρούς τους και σ' αυτούς που αγωνίζονται στα νεκροτομεία να τους αναγνωρίσουν…τόσα γιατί που είναι μια κραυγή…τόσα γιατί που ζητάνε δικαίωση….
Οι άνθρωποι σ'ολο τον πλανήτη είναι αντιμέτωποι μ' ένα απρόβλεπτο, δυσχερές νέο περιβάλλον. Οι φυσικές καταστροφές πλέον είναι μια πραγματικότητα που δεν εξαιρεί τη χώρα μας. Και για την αντιμετώπισή τους, δεν αρκεί μόνο η χρήση τεχνικών μέσων ούτε μόνο η επέμβαση των επαγγελματιών.. Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής, απαιτείται πια η διαρκής επαγρύπνηση όλης της κοινωνίας, σύσσωμης και ενωμένης.. μιας κοινωνίας ενήμερης και εκπαιδευμένης….Μ 'άλλα λόγια προτείνω τη γνωστή φράση: Καλύτερη η πρόληψη από την θεραπεία..Η γνώση καλό είναι να φέρνει επίγνωση, τα λάθη του παρελθόντος καλό είναι να γίνουν οδηγός μας για να γίνουμε καλύτεροι πολίτες…πολιτικοί…κάτοικοι…τοπική αυτοδιοίκηση…άνθρωποι…κράτος…Για να μην μακρηγορώ, σας παραθέτω τις προτάσεις μου που αφορούν μεν την εκλογική μου περιφέρεια, έχουν όμως διαχρονική ισχύ για κάθε νομαρχία και κάθε πολίτη απ' άκρη σ' άκρη αυτού του πολύπαθου τόπου:
Εξασφάλιση κάθε είδους μηχανημάτων για την αντιπυρική προστασία
Δικαίωμα άμεσης κινητοποίησης των στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Δημιουργία κινητών Ι.Κ.Α.Δ ( Ιατρικά Κέντρα Άμεσης Διάσωσης) που θα αντιμετωπίζουν πληγέντες συμπολίτες μας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, χιονοθύελλες κλπ).Τα κέντρα αυτά να είναι επανδρωμένα με ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ψυχολόγους, θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ)
Εξασφάλιση γεννητριών για επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος
Εξασφάλιση ικανού αριθμού οχημάτων για την μεταφορά τραυματιών και ευπαθών ομάδων από τον τόπο καταστροφής στα ΙΚΑΔ η στα νοσοκομεία
Υποδείξεις στους πολίτες από τις αρχές για τη φροντίδα των γύρω από τα σπίτια και τα χωράφια τους χώρων, έτσι ώστε να υπάρχει αντιπυρική ζώνη.
Υ.Γ. Ο κ. Κούλης Βρεττάκος είναι και Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και έχει διατελέσει και Αντινομάρχης Πειραιά.

 
Top