Δ.Λιντζέρης: Καταθέση επερωτήσης για τα δικαιώματα των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης των φυλακών Κορυδαλλού.


Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων ωρών εργασίας στους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης των Φυλακών Κορυδαλλού, κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής β΄Πειραιά Δ.Λιντζέρης, αναφέροντας τα εξής:
«Με επανειλημμένες έγγραφες αναφορές αλλά και εξώδικη διαμαρτυρία, τόσο το πρωτοβάθμιο σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Υ.ΕΦ.Κ.Κ. του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, διαμαρτύρονται για την –χωρίς τη νόμιμη αμοιβή- εξαντλητική εργασία, των εργαζομένων στη Φρουρά Φυλακών Κορυδαλλού και για την άρνηση της Διοίκησης να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους κατά τις πέραν του ωραρίου τους ώρες και ημέρες, παρά τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τη μεροληπτική αντιμετώπισή τους ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων για τις πέραν του πενθημέρου ημέρες εργασίας.
Τέλος διαμαρτύρονται διότι τους οφείλονται περισσότερα από 8.000 ρεπό , δηλαδή περισσότερες από 40 ημερήσιες αναπαύσεις ανά υπάλληλο.
Όλα αυτά γίνονται με σαφή παράβαση του άρθρου 22 του Συντάγματος των ν.3388/2005 και ν.3205/2003, αλλά και υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζονται πιο πάνω.
 
Top