Ήταν όλοι εκεί

Γέλια, χαρά, οικογενειακό κλίμα και στιγμές συγκίνησης περιελάμβανε το μενού του 48ου... ντέρμπι ανάμεσα σε Βραδυποριακό και Ταλαιπωριακό.


γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής συναντήθηκαν την Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το πρωί για ένα παιχνίδι που έμαθε να... ενώνει.

Περίπου 2.000 φίλοι της ομάδας του Κορυδαλλού και του Ολυμπιακού, κάθισαν μαζί στις εξέδρες και παρακολούθησαν ένα ματς που θύμιζε γιορτή.
Παίκτες με κοιλίτσες, μεγάλοι σε ηλικία, χωρίς την απαραίτητη αντοχή αλλά με το βασικότερο προσόν δηλαδή την όρεξη για μπάλα.

Την διάθεση να βρεθούν ξανά στο γήπεδο και να εισπράξουν το χειροκρότημα από τον κόσμο, που δείχνει πως δεν τους ξέχασε.
Το ξεκίνημα του ματς βρήκε τον Ηλία Ρωσίδη στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας για 48η συνεχή χρονιά και έγινε ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει αγωνιστεί σε όλα αυτά τα παιχνίδια.

Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων έδειχνε πως ζει για αυτό το ματς και απολάμβανε κάθε του επαφή με την μπάλα.
Μαγικές τρίπλες από τον Γεωργουδάκη που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε άνετα να παίζει σε κάποια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο "Μπάμπης" (Σταυρόπουλος) και ο Παναγιώτης Κελεσίδης είχαν την τιμητική τους από την εξέδρα, η οποία ήταν ντυμένη στα βυσσινί και στα ερυθρόλευκα.
Την παράσταση έκλεψε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν βοηθός προπονητή για την ομάδα του Βραδυποριακού ενώ στο δεύτερο έκατσε στον πάγκο του Ταλαιπωριακού.
Η φετινή αναμέτρηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 30 Δεκεμβρίου του 2008.
Για την ιστορία οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού (Βραδυποριακός) νίκησαν με 2-1 τον Ταλαιπωριακό (παλαίμαχοι Προοδευτικής) με τον Καλογερόπουλο να χρίζεται δύο φορές σκόρερ.

Ο Ταλαιπωριακός είχε μειώσει με τον Αρακονάκη.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν δύο ημίχρονα, διάρκειας 40’ λεπτών ενώ να σημειωθεί ότι ο Κώστας Νεστορίδης τιμήθηκε από τους παλαιμάχους της Προοδευτικής.
Κύπελλα και τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες απένειμαν με κάθε επισημότητα, ο δήμαρχος Νικαίας Στέλιος Μπενετάτος και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς Νίκος Αναστόπουλος και Στέλιος Μπρατσόλης αντίστοιχα, απένειμαν Κύπελλα στις δύο ομάδες.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός την οποία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας των βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας.
Στο γήπεδο παρέστησαν επίσης οι Δαρίβας, Σ. Γκαβέζος, Ψύχος, Κριμιζάς, Μπέσης, Μαριόλης, Μίχος, Βαϊτσης, Μεσολλογγίτης, Τερκεσίδης, Σιώκος, Γκαϊτατζής, Γκαραπαντής, Τζανετουλάκος, Δαμιανίδης, Καλίκας, Ντούμας, Σ. Μητρόπουλος, Τουλγέρολου.
(πηγή: goal.com)

 
Top