Δ. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:
Δυνατότητα μετάταξης προσωπικού εξωτερικής φρούρησης καταστήματων κράτησης
γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου


Επερώτηση (17496.09/04/2009) καταθέσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά κ. Δήμητρης Λιντζέρης στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάφορη αδικία που υπάρχει στην υπηρεσία της εξωτερικής φρούρησης καταστήματων κράτησης της χώρας.
Συγκεκριμένα ενώ στον δημόσιο τομέα επιτρέπεται η μετάταξη υπαλλήλων από τον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης σε κενές οργανικές θέσεις κλάδου ανωτέρης κατηγορίας, εν προκειμένω, το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται σε όσους υπηρετούν στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του προσωπικού εξωτερικής φρούρησης.
Ήδη με υπηρεσιακές αναφορές αλλά και προσφυγές ενώπιον των Δικαστικών Αρχών , η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης διαμαρτύρεται διότι δεν υπολογίζεται, κατά παραβάση του Συντάγματος της χώρας μας στην υπηρεσιακή και οικονομική εξελίξη των μελών της η απόκτηση προσθέτων τυπικών προσόντων (πτυχία τριτοβαθμίας εκπαίδευσης), μετά την προσλήψη τους.

Ο κ. Λιντζέρης ερωτά τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης:

- Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προβεί σε ρυθμίση ώστε να εξισωθούν ως προς τα δικαιώματα τους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης της καταστημάτων κράτησης της χώρας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και να ισχύσουν και για αυτούς τα προβλέπομενα από το Σύνταγμα και τους Νόμους;

 
Top