Τζος Τσίλντρες : «Ανυπομονώ για το τρόπαιο»

γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου



Ο Τζος Τσίλντρες ενημέρωσε το ηλεκτρονικό ημερολόγιο που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και, ενόψει του φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός φόργουροντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι ανυπομονεί να κρατήσει το τρόπαιο στον τελικό της 3ης Μαΐου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Μένει μια εβδομάδα για το φάιναλ φορ στο Βερολίνο και νιώθουμε λίγο ανυπόμονοι. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αντιμετωπίσαμε κόπωση, τραυματισμούς, πολλούς δυνατούς αντιπάλους - και είναι πολύ όμορφο που τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός έχει 10 χρόνια να παίξει σε φάιναλ φορ, άρα η επιτυχία μας είναι πολύ σημαντική για την ομάδα και τους οπαδούς της.

Το κλίμα στην Αθήνα είναι υπέροχο. Οι οπαδοί μας περίμεναν πολύ καιρό να δουν την ομάδα ξανά σε αυτό το σημείο κι εμείς δουλεύουμε σκληρά γι΄ αυτούς.
Είναι το πρώτο φάιναλ φορ στην καριέρα μου και ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία. Όσο ήμουν στο Στάνφορντ, δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε φάιναλ φορ του NCAA κι έτσι είναι ωραία που τα καταφέρνω τώρα.

Έχω ακούσει από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μου ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι σπουδαία.
Ο Παπαλουκάς έχει παίξει επτά συνεχόμενες φορές σε φάιναλ φορ και μου λέει διαρκώς τι πρέπει να περιμένω.
Τέσσερις ιδιαίτερα ταλαντούχες ομάδες θα παίξουν για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε όλη τη χρονιά και η Μπαρτσελόνα είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, εξαιτίας του ταλέντου που διαθέτει και του στιλ παιχνιδιού της. Εμείς παίζουμε στον ημιτελικό με τον αιώνιο αντίπαλό μας, Παναθηναϊκό.
Προφανώς και οι δύο ομάδες ξέρουν πολύ καλά η μία την άλλη, αφού έχουμε ήδη παίξει μεταξύ μας τρεις φορές φέτος. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα παίξει δυνατότερη άμυνα.
Πριν από τέτοιους αγώνες ο αντίπαλος μελετά καθετί που κάνεις στο γήπεδο. Τα συστήματα, τα δυνατά σου σημεία και βασικά σε γνωρίζουν απ΄ έξω κι ανακατωτά. Έτσι τα πάντα εξαρτώνται από την προσπάθεια και την αποφασιστικότητά σου.
Ξέρω ήδη ότι στο γήπεδο θα επικρατεί τρέλα!

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς που έχω δει ποτέ. Έτσι ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους στο Βερολίνο.
Είναι ακριβό το ταξίδι κι αυτό δείχνει την αφοσίωση και αγάπη που νιώθουν για μας. Ανυπομονώ να κρατήσω το τρόπαιο στις 3 Μαΐου!
Πάμε Ολυμπιακέ!»
 
Top