Διπρόσωποι «ερυθρόλευκοι»
Ένα από τα καλύτερα φετινά του ημίχρονα ήταν για τον Ολυμπιακό το πρώτο, καθώς πέρα από το γκολ του Νταρμπισαϊρ έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Λούα Λούα βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά η τελική προσπάθεια του Κονγκολέζου δεν ήταν καλή, ενώ στο 17’ ο Περόνε λίγο έλειψε να παγώσει το «Καραϊσκάκη» όταν βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης. Αμέσως μετά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ μετά από ωραία αντεπίθεση και συνδυασμό των Λούα Λούα, Ντάτολο και Ντάρμπισαϊρ που ολοκληρώθηκε με το εύστοχο πλασέ του Άγγλου φορ (1-0)…

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και είχαν καλές ευκαιρίες με Λεντέσμα (20’), Λούα Λούα (22’) και Ζαϊρί (24’), ενώ στο 38’ ο Ντάτολο εκτέλεσε φάουλ και ο Λούα Λούα έκανε το σουτ σημαδεύοντας το δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζαϊρί σούταρε ψηλά άουτ. Ο Νικοπολίδης κράτησε το 1-0 στο 43’, όταν μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Σαρμιέντο.

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 63’, όταν ο Μέλμπεργκ φάνηκε να ανατρέπει τον Σαγκανόφσκι, ενώ στο 68’ ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε στο σου του Ντάτολο. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα και ο Μήτρογλου αφού απέφυγε τον Μιχαηλίδη που είχε βγει εκτός εστίας, με μακρινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Ζαϊρί (61' Μήτρογλου), Ντάτολο, Λεντέσμα, Λούα Λούα (81' Πάντος), Ντάρμπισαϊρ (90’ Γ. Παπαδόπουλος).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ατέμπε (77' Σκόνδρας), Τάτος (82' Αναστασάκος), Περόνε, Φαβάλι (75' Καλατζής), Σαγκανόφσκι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

 
Top