ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ!!!




Με τη μεθαυριανή πανεργατική γενική απεργία που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται...
να υπολειτουργήσει ο δημόσιος τομέας και οι ΔΕΚΟ.
Την ημέρα της απεργίας δεν θα κινηθούν ολόκληρο το 24ωρο τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα τρένα του ΟΣΕ. Στα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) θα γίνει στάση εργασίας από τις 5 έως τις 8 το πρωί και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ. Την ίδια ημέρα θα λειτουργήσουν μόνο από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. το Μετρό, ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), το Τραμ και τα τρόλεϊ.
Την ημέρα της απεργίας θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα (11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως), ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.
Όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, «η απεργία και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων θα στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους νεοφιλελεύθερους “αναλυτές”, οι οποίοι στο όνομα της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας σχεδιάζουν και προωθούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, οικονομικού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος».
«Συνταγές εξόντωσης»
Κατά τη ΓΣΕΕ «αναμφίβολα η χώρα μας έχει τεράστια προβλήματα και είναι στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, των τζογαδόρων και των νεοφιλελεύθερων των Βρυξελλών, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταχθεί στις απαιτήσεις και τις συνταγές που εξοντώνουν τους πολίτες, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος, υποθηκεύουν το μέλλον και την προοπτική της χώρας. Τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, δεν δημιουργήθηκαν από τους εργαζομένους, για να καλούνται μόνο αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα! Δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, γι΄ αυτό δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να “σφυρίζει” αδιάφορα, να απαιτεί και η κυβέρνηση να υποχωρεί! Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν, αντίθετα την υποβοήθησαν και την ενίσχυσαν συμπλέοντας με τις πολιτικές της ασύδοτης αγοράς. Οι αγορές, οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές δημιούργησαν την κρίση (πουλώντας “αέρα΄ και αποδόσεις στα χαρτιά), ενώ μόλις έσκασε η φούσκα, έτρεξαν στο κράτος για ενίσχυση και κεφάλαια χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και τώρα για να συνεχίσουν τις ίδιες προκλητικές κερδοφορίες, απαιτούν την κατεδάφιση κάθε εργασιακού, κοινωνικού, ασφαλιστικού και οικονομικού δικαιώματος των εργαζομένων».
Άλλο μείγμα πολιτικής
Τα εργατικά συνδικάτα με την πανεργατική απεργία της Τετάρτης διεκδικούν ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης. Κατά τη ΓΣΕΕ είναι η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή πρόταση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, την ύφεση και την ανεργία.
Σταύρος Λιλόγλου
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ
 
Top