Αγανάκτηση αλλά και ανάστατωση έχει προκαλέσει στους 10.000 και πλέον ασφαλισμένους , εν ενεργεία και απόμαχους , του Οίκου του Ναύτου στη Σαλαμίνα, η απόφαση του Δ.Σ.Ο.Ν. να αναθέσει καθήκοντα ελεγκτικού έργου στο μοναδικό θεράποντα ιατρό του Οίκου του Ναύτου, με συνέπεια την αφαίρεση των θεραπευτικών του καθηκόντων , τα οποία και ασκεί άψογα τα τελευταία 25 χρόνια.


Ο σύλλογος απομάχων Εμπορικού Ναυτικού Σαλαμίνας καθώς και η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Αμπελακίων βλέπουν τον ασφαλιστικό τους φορέα να τους αφήνει χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα και να υφίστανται προφανή οικονομική επιβάρυνση.


Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δ. Λιντζέρης ζητώντας άμεσα απαντήσεις.


Μέχρι σήμερα τα ελεγκτικά καθήκοντα ασκούσε ελεγκτής ιατρός με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. Σύμφωνα δε με την παρ.8 του αρθ.11 του Ν2688/1999(ΦΕΚ 40Α),


υπάρχει δυνατότητα η θεώρηση των ιατρικών εντολών-παραπεμπτικών να γίνεται από τους ελεγκτές του ΟΠΑΔ ή του ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούταν έλεγχος των παραπεμπτικών στο παρελθόν, αφού η Σαλαμίνα με τόσο μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου έχει μόνο έναν μόνιμο ιατρό. Να σημειωθεί δε ότι ο εν λόγω ιατρός παρακολουθεί πάνω από 200 άτομα εβδομαδιαία στη Σαλαμίνα και στα Αμπελάκια.


Ρωτά λοιπόν ο κ. Λιντζέρης, τις αρμόδιες Υπουργούς:


* τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση άρση της απαράδεκτης αυτής απόφασης του Δ.Σ.Ο.Ν., η οποία μάλιστα ελήφθη μετά από εισήγηση του Προέδρου του κ. Βαρίνου, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο νησί και οι απόμαχοι του Εμπορικού Ναυτικού να απολαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που δικαιούνται και που τους δίδονταν τόσα χρόνια;
Σταύρος Λιλόγλου

 
Top