Με ψυχή και τσαμπουκά για το διπλό
Όμως, ο σύλλογος του Πειραιά είναι μαθημένος για τα δύσκολα και ξέρει να παίρνει τέτοια οριακά παιχνίδια. Σίγουρα, η φετινή παρουσία έχει δείξει εν πολλοίς τα ακριβώς αντίθετα, όμως τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει οι νίκες και η ψυχολογία έχει ανέβει. Απουσίες θα υπάρχουν και πάλι, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν στο μεγάλο λιμάνι, με το τρίποντο να βρίσκεται στην σκέψη όλων.

Η διαφορά με τους πράσινους καλύπτεται ακόμα, αρκεί να μην γίνουν άλλα δώρα. Στον αντίποδα, ο Αστέρας παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, αν και στον πρώτο γύρο έφυγε με μια ξεγυρισμένη τριάρα από το Φάληρο. Με οδηγό αυτό το ματς, οι φιλοξενούμενοι καλούνται να κάνουν το παιχνίδι τους, έστω και αν το γήπεδο δεν θα βοηθάει και ιδιαίτερα, όμως δεν έχουν άλλη επιλογή.

Αναφορικά με την τελευταία προπόνηση, ο Ματ Ντάρμπισιρ προπονήθηκε κανονικά και θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση, ενώ ο Όλοφ Μέλμπεργκ έκανε ατομικό πρόγραμμα και τρέχει να προλάβει τις επερχόμενες αναμετρήσεις των ερυθρολεύκων, με βασικό στόχο να είναι έτοιμος για την Μπορντό.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την περίπτωση του Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, σίγουρα δεν παίζει με Αστέρα και Εργοτέλη και θα προσπαθήσει να είναι ετοιμοπόλεμος για τους Γάλλους, αν και είναι ύπουλος ο τραυματισμός του στο πέλμα.

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (Κυριακή 14/2. 19:00), με την προπόνηση που έγινε σήμερα στις 16:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ντάρμπισιρ, ενώ ο Μέλμπεργκ ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, όπως και ο Ντουντού.

Στην αποστολή της ομάδας έχουν συμπεριληφθεί 19 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α, Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα".