Διώκονται δασκάλες γιατί δεν έβαψαν το σχολείο!!!


«Καλούμε τους: Α) Διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και
Β) Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά
Να εμφανισθούν οι ίδιες στο ακροατήριο του Πταισματοδικείου Πειραιά, Νοταρά 93-95, 1ος όροφος την 12 Απριλίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 9η π.μ. για να δικαστούν ως υπαίτιες των στο κατωτέρω κατηγορητήριο παραβάσεων.
ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ


Κατηγορείσθε ότι στον Πειραιά…… καταληφθήκατε, σύμφωνα με την από 30-4-2010 έκθεση αυτοψίας…… ως διευθύντριες των παραπάνω σχολείων, ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες βελτίωσης των αποχωρητηρίων, των υδραυλικών συστημάτων καθαρισμού με πίεση, των εξωτερικών χώρων, των κοινόχρηστων χώρων του κτιρίου και της αίθουσας σίτισης του ολοήμερου σχολείου, δεν είχατε φροντίσει να υδροχρωματιστούν οι αίθουσες του σχολείου».


Απόσπασμα από το κλητήριο θέσπισμα υπ’ αριθμ’ 1360


Την ώρα που


 πολλά σχολεία στον Πειραιά δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, πετρέλαιο) αφού οι δαπάνες για την Παιδεία μειώθηκαν στο 2,70% του ΑΕΠ και τα σχολεία δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα του 2010


 μπήκαμε στον Απρίλιο και σχεδόν σε όλα τα Ολοήμερα υπάρχουν ακόμα ελλείψεις εκπαιδευτικών


 οι συνάδελφοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ πληρώνονται με 2-3 μήνες καθυστέρηση


 χιλιάδες σχολεία καταργούνται ή συγχωνεύονται παρά τις διαφωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας


 ο ΟΠΑΔ κηρύσσει στάση πληρωμών και χιλιάδες ασφαλισμένοι εξευτελίζονται, ταλαιπωρούνται και πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη οδηγούνται στα δικαστήρια οι συναδέλφισσες διευθύντριες γιατί δεν φρόντισαν να βάψουν τις αίθουσες των σχολείων τους!


Οι δικαστές θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων ανήκει στους Δήμους και για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας στην Κυβέρνηση.
Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς προσπαθούν να κρατήσουν όρθια τα σχολεία είτε με προσωπική εργασία είτε βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι πρωτοφανές το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δε θα περάσει η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών. Οι συναδέλφισσες αλλά και κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται όχι μόνο για την αθώωση των συναδελφισσών αλλά και για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.


Ο Σύλλογός μας παρέχει πλήρη συνδικαλιστική, οικονομική και νομική υποστήριξη στις συναδέλφισσες. Καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αναδείξει παραπέρα το θέμα και να στηρίξει τις συναδέλφισσες.
 
Top