Οι  αντιδήμαρχοι διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  γιατί δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες;

Ουραγός στην ηλεκτρονική ενημέρωση εξακολουθεί να παραμένει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Έχουν περάσει 3 μήνες που ανέλαβε η νέα Δημοτική αρχή και η ιστοσελίδα του Δήμου μας (πρώην ιστοσελίδα του δήμου Κερατσινίου που έχει αλλάξει μόνο ο τίτλος της) υπολειτουργεί.  

Δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση για δράσεις, αποφάσεις, προκηρύξεις, αποφάσεις για θέματα καθημερινότητας του Δήμου, καμία συνεχής ροή γεγονότων και γενικότερα δημοσιεύονται επιλεκτικά κάποια θέματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και τα δελτία τύπου δημοσιεύονται ετεροχρονισμένα, πολλές φορές μετά την ανάρτηση τους από διάφορα ιδιωτικά sites και blogs.
 Τελευταία είχε αναρτηθεί η ημερήσια διάταξη των τελευταίων δημοτικών συμβουλίων, ενώ δεν έχουν αναρτηθεί  τα σχετικά έγγραφα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια! Ακόμα ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν αναρτήθηκαν ενώ υποτίθεται έπρεπε να είναι γνωστά στους πολίτες για να συμμετέχουν στη διαβούλευση! 
Στο πρόγραμμα Διαύγεια υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (μόνο 4 και 1 απόφαση των τοπικών συμβουλίων)

Θεωρούμε ότι στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης ο Δήμος καθυστερεί αδικαιολόγητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών για πληρέστερη ενημέρωση-πληροφόρηση των πολιτών και  για να κάνει πράξη την περιβόητη διαφάνεια που  ήταν η προμετωπίδα προεκλογικά της κίνησης «Καλή Μέρα», (Συμμετοχή-Διαφάνεια-Ανθρωπιά).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν οριστεί αντιδήμαρχοι για τους τομείς της διαφάνειας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και υπάρχουν στην κίνηση άτομα που ασχολούνται με το διαδίκτυο, μαθαίνουμε ότι κάνουν προσπάθειες ακόμα και για δωρεάν ασύρματο δίκτυο στις πλατείες. Για την ιστοσελίδα όμως δεν έχουν γίνει ενέργειες με τον ανάλογο ζήλο, ώστε να βελτιωθεί τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και να υπάρχει άμεση ενημέρωση!
 Σίγουρα, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν οι αρμόδιοι να δουν το θέμα. Η σύγκριση με τους άλλους δήμους, η ενημέρωση που προσφέρουν (υπάρχουν δήμοι που δημοσιεύουν ακόμα και αποφάσεις του Δημάρχου για τρέχοντα θέματα) και κυρίως οι ευκολίες σε θέματα συντονισμού που προσφέρει ένας καλά οργανωμένος δικτυακός τόπος θα οδηγήσουν και το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα.
Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  στο διαδίκτυο βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.keratsini-drapetsona.gr/

Η παλιά ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση :     http://www.keratsini.gr/keratsini/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας    http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimoskeratsinioudrapetsonas

Ενδεικτικά παρακάτω παραθέτουμε τις διευθύνσεις του δικτυακού τόπου του Δήμου μας και των δικτυακών τόπων κάποιων γειτονικών Δήμων, όπου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η διαφορά!

DrK
 
Top