Συνεχίζεται με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά η υλοποίηση δυο πολύ σημαντικών έργων για την ανάδειξη και τη διαφύλαξη της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στα πλαίσια των προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης έτους 2010.

Πρόκειται για τα έργα: «Διαμόρφωση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά» προϋπολογισμού 700.000,00 € και «Αποκάλυψη και ανάδειξη της οχύρωσης της Αρχαίας Πόλης του Πειραιά» προϋπολογισμού 250.000,00 €, οι προγραμματικές συμβάσεις των οποίων είχαν υπογραφεί μεταξύ της Νομαρχίας Πειραιά και του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στα τέλη του 2010.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε οτι: «ο πολιτισμός και η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν σημαντικότατο κεφάλαιο για την ανάπτυξη και το μέλλον της πατρίδας.
Η υλοποίηση των παραπάνω έργων αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Αντιπεριφέρεια Πειραιά συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και διαμόρφωση αρχαιολογικών χώρων υψηλής αισθητικής που θα ενσωματωθούν στη ζωή της σύγχρονης πόλης του Πειραιά αλλά και της ευρύτερης περιοχής».
 
Top