Ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή των εκθεμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, σύμφωνα με τις προτάσεις (19/3/2011) της ανεξάρτητης δημοτικής αρχής «Πειραιάς Όλοι Μαζί» για την ισχυροποίηση της θέσης του δήμου έναντι των διεκδικήσεων του ΟΛΠ, πάρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Απριλίου.
Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, κος Αντώνης Καλογερόγιαννης τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα για προβολή και εξωστρέφεια του Πολιτισμού και αρχαιοτήτων του Πειραιά (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Πειραιάς Όλοι Μαζί - Φεβρ. 2010) καθώς και την προσθήκη ή διεξαγωγή παρόμοιου ψηφίσματος για την διατήρηση και του Ναυτικού Μουσείου στη θέση που βρίσκεται.
Σε καμία περίπτωση ο Πειραιάς δεν μπορεί να αποκοπεί από την ιστορία του, ούτε να την παραχωρήσει σε μια Ανώνυμη Εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι ο «Πειραιάς Όλοι Μαζί» είναι κάθετα αντίθετος με την παραχώρηση οποιουδήποτε αρχαιολογικού ευρήματος, είτε πρόκειται για έκθεμα είτε για αποθηκευμένο αντικείμενο, μιας και θεωρούμε ότι αποτελούν κληρονομιά των Πειραιωτών. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να γίνει ο ΟΛΠ Βρετανικό Μουσείο.. και να δανειζόμαστε μετά τα αρχαία της πόλης μας.
 
Top