«Απαιτούμε έστω και τώρα, η υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε διάλογο με τους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να βρεθούν πιο λειτουργικές λύσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Ο Πειραιάς πρέπει να ενισχυθεί άμεσα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Πρόχειρες συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων υπό την πίεση του Μνημονίου και με κυβερνητική συνενοχή δεν θα περάσουν στον Πειραιά.
Δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν κανένα σχολείο.
Δεν θα τους αφήσουμε να στερήσουν την ελπίδα των «παιδιών του Πειραιά» για ένα καλύτερο αύριο.»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην Ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με θέμα: «Ανοιχτός Διάλογος για την παιδεία στον Πειραιά μας».
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές κ.κ. Π. Μελάς, από τη Ν.Δ., Δ. Μανωλάκου, από το ΚΚΕ και Θ. Δρίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τις Δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν οι: «Πειραιάς- Πόλη- Θρύλος» κ. Π. Μαντούβαλος, «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Η. Σαλπέας, «Συμμαχία στον Πειραιά» κ. Μ. Σταθάκη, «Πειραιάς όλοι μαζί» κ. Α. Καλογερόγιαννης, «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» κ. Θ. Διαβολάκης.
Επίσης, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πεπές και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Κ. Χαρακλιάς.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η τοποθέτηση του μαθητή Χαράλαμπου Παππά, Προέδρου του 6ου Λυκείου (ΓΕΛ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Πειραιά, το κύριο αίτημα ήταν να μην συγχωνευτούν σχολεία στην πόλη και να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία.
Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Κουβάτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Σπυρίδων, οι Πολιτευτές κ.κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Κώστας Κατσαφάδος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Τάσος Κάρλες, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Δαβάκης, Σ. Ευσταθόπουλος, Ε. Σαρρή, Μ. Φύκια, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Π. Πουλικαράκος, οι Πρόεδροι: του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γ. Σιγάλας, της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Κ. Μανωλάκος, της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Π. Καλαγιά, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ.Γ. Μελάς, Α. Θεοδώρου και Ν. Αμοργιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γιάννης Μαστρονικόλας, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Φίλιππος Καμπούρης, Χρήστος Βουγιουκλάκης, Νίκος Βλαχάκος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντούζος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης, η πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Λίτσα Πετράκου, ο Σύμβουλος Παιδείας του Δημάρχου κ. Κώστας Παράσχος, οι κ.κ Πρόεδροι, της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Θόδωρος Σκορδίλης, του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Κική Καλογεράκου, του Σκοπευτικού Συλλόγου «ΠΕΛΑΣΓΟΙ» Γιάννης Βασιλαντωνάκης, της Τοπικής Κέντρου της ΝΔ κ. Γιώργος Κρητικός, η Ιατρός κ. Υακίνθη Φιλιππαίου, ο Νομικός και Οικονομολόγος κ. Ηλίας Σκαφιδάς, η κ. Αναστασία Αριστοπάνου, η κ. Ελένη Σταματάκη, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πινγκ πονγκ και Νομικός κ. Κώστας Μάκρας, οι Ζωγράφοι κ.κ Ανθή Αντάσουρα – Κοκκίνου, Δέσποινα Γιατράκου, οι Εκπαιδευτικοί κ.κ Γιάννης Παπαθεοχάρης, Τάσος Καρατζάς, Ελένη Δανέζη, Τάσος Μεντάκης, ο Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Οικονομάκης, οι Επιλαχόντες Σύμβουλοι κ.κ Λευτέρης Παγίδας, Δήμητρα Διολέτη, ο Δημοσιογράφο κ. Γιώργος Σαραντάκος, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παύλος Πολιτάκης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Γκάτσου – Αθηναίου, η Τραγουδίστρια κ. Ελένη Ροδά, η πρώην Πρόεδρος του Α΄ Διαμερίσματος κ. Καίτη Γραμματικοπούλου, ο Επιχειρηματίας κ. Θανάσης Γαλάτης.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top