Iσως και να φοβήθηκε, αλλά... δεν δάκρυσε και είχε το κουράγιο για να σηκωθεί!

O Ιωάννης Παπαπέτρου είναι έτοιμος να προσφέρει στον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται από όσα δήλωσε στο SDNA, χωρίς να προτάσσει το «εγώ» του.

O 21χρονος φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, οι οποίοι ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πλέον βρίσκεται στο 100% κι έχει όλα τα φόντα, ώστε την σεζόν 2015-16 να βάλει... την υπογραφή του στην πορεία της ομάδας του.

Ο ίδιος, όμως, δεν προτάσσει τις πολλές δυνατότητές του, αλλά προτιμάει να στέκεται στο «εμείς» της ομάδας. Αυτός είναι και ο δρόμος της επιτυχίας, όταν αναφερόμαστε σε ομαδικά αθλήματα και ο Ιωάννης Παπαπέτρου φαίνεται πως τον γνωρίζει πολύ καλά, καθώς βαδίζει ήδη σε αυτόν.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου... σύστησε τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, μίλησε για τα όνειρά του και τις φιλοδοξίες του, αναφέρθηκε στον τριπλό στόχο των ερυθρόλευκων και στο... απωθημένο της Ευρωλίγκα, βάζοντας, όμως, πρώτα την ομάδα του...

«Εχει περάσει στους παίκτες η φιλοσοφία του κόουτς»

Τι να περιμένουμε από τον φετινό Ολυμπιακό;

«Πιστεύω ό,τι είδατε και πέρσι. Ο προπονητής δεν άλλαξε και η φιλοσοφία παρέμεινε ίδια. Αλλάξαμε μερικούς παίκτες. Πιστεύω πως οι παίκτες που ήρθαν θα ενσωματωθούν στη φιλοσοφία της ομάδας. Οπως έχει πει και ο κόουτς θα έχουμε πολλή ενέργεια στην άμυνα. Η προσήλωση στην άμυνα είναι δεδομένη και από εκεί ξεκινάμε. Πιστεύω πως έπειτα από κάποιες καλές άμυνες θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Θα έχουμε πολλή ενέργεια και πάθος. Αυτά πιστεύω πως θα είναι τα στοιχεία που θα έχει η ομάδα τη νέα σεζόν».

Είναι λίγο άχαρο για εσάς τους παίκτες να δείχνετε τόση μεγάλη προσήλωση στην άμυνα;

«Δεν θα το χαρακτήριζα άχαρο. Η φιλοσοφία και οι οδηγίες του προπονητή δείχνουν στους παίκτες τον τρόπο που θα αγωνιστούν. Ολοι ξέρουν την φιλοσοφία και την προσήλωση του κόουτς Σφαιρόπουλου στην άμυνα. Αυτή η φιλοσοφία έχει περάσει στους παίκτες. Η άμυνα, όπως λένε όλοι, κερδίζει τα παιχνίδια. Για αυτό εκεί εμείς ξεκινάμε από την άμυνα».

Υπήρχαν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα;

«Σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν μπορείς να μιλήσεις για ομοιογένεια. Ακόμα δεν έχουμε παίξει όλοι παίκτες μαζί σε ένα φιλικό. Ξέρουμε πως όσοι παίκτες επιλέγονται από τον Ολυμπιακό έχουν καλό χαρακτήρα και θέλουν να δουλέψουν, να ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή και να παίξουν άμυνα. Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Θα υπάρχει ομοιογένεια και χημεία και σιγά - σιγά αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο».

Δημιούργησαν πρόβλημα στην προετοιμασία σας οι απουσίες των διεθνών λόγω του Ευρωμπάσκετ;

«Πιστεύω πως απλά αυτό θα καθυστερήσει να βρεθεί η χημεία της ομάδας. Η προετοιμασία ήταν δεδομένη. Το βασικό στάδιο έγινε στο Μέτσοβο κι ακολούθησαν τα ταξίδια για τα φιλικά παιχνίδια. Οι απουσίες δεν το κάνουν πιο δύσκολο. Απλά καθυστερούν να βρεθεί η χημεία της ομάδας».

«Να πετύχει ο Ολυμπιακος»

Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι γνωστοί. Οι προσωπικοί σου στόχοι, όμως, ποιοι είναι;

«Δεν υπάρχουν προσωπικοί στόχοι. Οταν παίζεις σε ένα ομαδικό άθλημα, οι στόχοι είναι οι ομαδικοί. Οι στόχοι του Παπαπέτρου και του κάθε Παπαπέτρου ταυτίζονται με εκείνους της ομάδας. Αν η ομάδα επιτύχει, θα έχουμε πετύχει όλοι. Θα συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε και αν μπορέσουμε μέσω της σκληρής δουλειάς μας να τις κατακτήσουμε και τις τρεις και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

«Θα είμαστε έτοιμοι με τον Παναθηναϊκό»

Η σεζόν ξεκινάει με... ντέρμπι. Θα είστε έτοιμοι για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου;

«Το παιχνίδι είναι νωρίς και για τις δύο ομάδες. Απουσίες είχαν και οι δύο ομάδες λόγων των διεθνών παικτών. Σίγουρα οι ομάδες δεν θα είναι πανέτοιμες. Είναι ένα παιχνίδι, όμως, που το αποτέλεσμα παίζει ρόλο. Θα παρουσιαστούμε όσο περισσότερο έτοιμοι μπορούμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και πλέον όλη η ομάδα είναι σύσσωμη. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

«Υγεία και σκληρή δουλειά»

Σε είχαμε συνηθίσει να αγωνίζεσαι με το "9", αλλά πλέον θα φοράς το "6". Η αλλαγή έγινε εξαιτίας των τραυματισμών που σε ταλαιπώρησαν;

«Το "6" είναι ένα νούμερο που το φορούσα από μικρός. Το είχα και στην Εθνική Νέων. Είναι ένα νούμερο που μου αρέσει. Μπορείς να πεις πως είναι το τυχερό μου νούμερο. Ηρθα στην ομάδα μαζί με τον Ντάνστον, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από εμένα. Δεν ήθελα να μπω σε αντιδικία για τον αριθμό. Διάλεξε το "6". Είμαι υγιής μετά αρκετό καιρό. Ισως η αλλαγή της φανέλας να συνδυάζετε με αυτό, αλλά πάνω από είναι ο αριθμός που είχα από μικρός».

Να υποθέσω πως ενόψει της νέας σεζόν θα θες να ευχηθείς υγεία;

«Σίγουρα η υγεία είναι ευχή μου για όλη την ομάδα και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Αν είμαστε υγιείς μέσω της σκληρής δουλειάς μας, θα τα καταφέρουμε».

 «Στον Ολυμπιακό σκέφτεσαι την κορυφή...»

Στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου με τι θα είσαι ευχαριστημένος;

«Στο τέλος της σεζόν κοιτάς και βλέπεις ποιους από τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα, έχεις κατακτήσει. Πιστεύω πως θα είμαι ευχαριστημένος αν έχουμε κατακτήσει όλους ή τους περισσότερους από τους στόχους που έχουμε θέσει, εννοώντας το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και τη την Ευρωλίγκα. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει η... σούμα και θα φανεί αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι».

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας;

«Οταν είσαι στον Ολυμπιακό, πάντα σκέφτεσαι την κορυφή. Θέλουμε να ξεκινάμε τους στόχους από την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ονειρικές πορείες στην Ευρώπη. Είναι κάτι μαγικό. Αν βρεθείς στο φάιναλ φορ, όλα μπορούν να συμβούν, γιατί είναι μόλις δύο παιχνίδια».

Το δάκρυ...

Σε θυμάμαι δακρυσμένο μετά τον τελικό της Ευρωλίγκα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο ο περσινός τελικός;

«Ας μην είμαστε αχάριστοι. Το να φτάσεις στον τελικό μετά από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ είναι επιτυχία. Υπήρχε στεναχώρια από την ήττα στον τελικό. Το αφήνουμε πίσω, αλλά αυτό μας δυναμώνει και μας πεισμώνει περισσότερο για το μέλλον σε περίπτωση που ξαναβρεθούμε σε φάιναλ φορ για να είμαστε πιο έτοιμοι για να το κατακτήσουμε».

«Τιμή η Εθνική, ευχαριστώ Αγγελόπουλους και Σφαιρόπουλο»

Εσύ και ο Ματ Λοτζέσκι την παρούσα στιγμή είστε τα μοναδικά καθαρόαιμα τριάρια στο ρόστερ του Ολυμπιακού, κάτι που σημαίνει πως θα έχεις μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Πιστεύεις πως η φετινή σεζόν θα αποτελέσει ευκαιρία για να βρεθείς στην Εθνική;

«Η Εθνική είναι τιμή και αποτελεί την απόλυτη καταξίωση για έναν αθλητή. Ολοι θα θέλαμε να βρεθούμε στην Εθνική. Είναι κάτι μακρινό, όμως. Μέχρι τότε θα συμβούν πάρα πολλά. Μακάρι ευχάριστα. Αυτή την στιγμή κοιτάω την σεζόν. Η εμπιστοσύνη των προέδρων και του προπονητή είναι δεδομένη και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλω να δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/09/blog-post_4532.html
 
Top