Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά συντονισμένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Σε πολλούς Δήμους της χώρας «αιρετοί» δράττονται της ευκαιρίας προφασιζόμενοι ελλείψεις προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού να παραχωρήσουν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας.
Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν θα διαπιστώσουμε πως είναι οι ίδιοι αιρετοί που μεθόδευσαν την αποστελέχωση του προσωπικού καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες, σε πολλές περιπτώσεις δε, ταυτόχρονα με την απαξίωση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με καταγγελίες των Συλλόγων Εργαζομένων του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας ήδη από το 2009 υπάρχει συντονισμένο και μεθοδευμένο σχέδιο για την εκχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες!!!
Συνολικά από το 2009 έχουν δαπανηθεί 67.000.000 ευρώ και σήμερα δεν υπάρχει επαρκής μηχανολογικός και τροχαίος εξοπλισμός!!!
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Αθήνας να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν από την μία τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού του Δήμου Αθήνας και από την άλλη την ομαλή ροή των ανταλλακτικών προκειμένου η συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων να πραγματοποιείται στο συνεργείο του Δήμου και όχι σε εξωτερικά συνεργεία!!! Κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα σταθεί στο πλευρό των Σωματείων και των εργαζομένων της Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας προκειμένου και αυτή η προσπάθεια να πέσει στο κενό!!!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος            Βασίλης Πετρόπουλος
http://www.pireasnews.gr/
 
Top