Ατάκες που θα... συζητηθούν ειπώθηκαν από τους αδερφούς Αγγελόπουλος στην Media Day του Ολυμπιακού!

«Όταν λες συγγνώμη, το λες κατά πρόσωπο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

O Oλυμπιακός παρουσίασε το ρόστερ του για τη νέα σεζόν και φυσικά οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αναφέρθηκαν και σε ζητήματα της επικαιρότητας. Τόσο όσον αφορά τη... συγγνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας λόγο για απειλές Μπαλτάκου, όσο και για τον Παπανικολάου, τονίζοντας ότι το ρόστερ έχει κλείσει, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Τις δηλώσεις ξεκίνησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε. Η φετινή ομάδα που χτίσαμε είναι από τα πιο δυνατά ρόστερ που έχουμε στον Ολυμπιακό. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον κόουτς για να καλύψουμε τα περσινά κενά και να γίνουμε πιο δυνατοί, παρά το ότι κατακτήσαμε τους στόχους μας. Αυτά που έχουμε πετύχει και συνεχίζουμε δεν είναι εύκολο. Είμαστε σε μια Ελλάδα μνημονίων και έχουμε χτίσει μια ομάδα που γράφει ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλή χρονιά με υγεία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, για το πλάνο της FIΒA: «Ήταν μια σοβαρή παρουσίαση. Ενημερώθηκε και η Euroleague. Το θέμα είναι ότι με αφορμή και αυτό η ίδια η Euroleague δίνει περισσότερα έσοδα. Το να παίρνει ο πρωταθλητής 250 χιλιάδες είναι μαι αστειότητα και τη ζήσαμε. Για την FIBA γίνονται ζυμώσεις και υπάρχουν συζητήσεις. Θα δούμε στο μέλλον για αυτό. Συζητάμε για το καλό του αθλήματος αλλά και να υπάρχουν περισσότερα έσοδα».

Όσον αφορά την διαιτησία στην Ελλάδα, ανέφερε: «Είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε προτείνει και το γεγονός πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στον ορισμό των διαιτητών. Ο τελευταίος λόγος είναι στην ΕΟΚ, το γνωρίζετε. Το πρωτάθλημα το κάνει ο ΕΣΑΚΕ, τις κληρώσεις τις κάνει η ΕΟΚ. Έγινε άλλη μία παρέμβαση, ο κύριος που έφυγε υπερασπίστηκε πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη συγγνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τον Γιαννακόπουλο και τον Μπαλτάκο: «Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχτεί είναι αυτή της νομιμότητας. Όταν λες συγγνώμη το λες κατά πρόσωπο. Το είπα και στον Μάνο Παπαδόπουλο, που είναι ακόμα μέτοχος. Όπως είπα και στην τοποθέτησή μου είπα ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εξεταστούν. Είτε της ΚΑΕ ΠΑΟ, είτε προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η συγνώμη δεν έγινε συγκεκριμένη πουθενά. Δεν υπάρχει γραμμή. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι είχαν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ στο τέλος Ιουλίου, όπου οι ποινές του κύριου Γιαννακόπουλου από τους 82 μήνες πήγαν στους 52. Τους απείλησε ο Μπαλτάκος και μπήκαν δύο καινούργιοι. Παραιτήθηκαν ενώ η θητεία τους έληγε το 2016. Αυτά τα μάθαμε από τον κύριο Χαλβατζάκη, ο οποίος δεν αντέχει τις πιέσεις».

Ο εκ των επικεφαλής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι το ρόστερ φέτος έχει κλείσει, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για τον Παπανικολάου: «Το ρόστερ έχει κλείσει. Μελετάμε την αγορά, αλλά έχει κλείσει το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε εδώ θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Τέλος, αναφέρθηκε στο επόμενο Final Four: «Το θέμα είναι να πας. Μετά είναι δύο παιχνίδια και όλα παίζονται. Είναι ένας συμβολισμός αλλά πάντα θα θέλαμε να πάμε εκεί. Είτε γινόταν στην Σερβία είτε οπουδήποτε αλλού».

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Όπως σας έχουμε πει ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία επταετία όμως αυτό έγινε μέσα σε πολλά οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εν μέσω κρίσης. Πέρυσι αγγίξαμε το τέλειο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν πετύχαμε όσα θέλουμε. Οι στόχοι είναι υψηλοί, αλλά υπάρχουν και τα όνειρα τα οποία είναι πάρα πολλά για εμάς. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στα πάντα!» 

Για τη FIFA υποστήριξε: «Έχει συσταθεί μαι επιτροπή για όλα τα θέματα και θα ξεκινήσει συζητήσεις για όλα αυτά τα θέματα».

Όσον αφορά τον κόσμο στο γήπεδο και το θέμα της διαιτησίας είπε: «Φέτος θα είναι πιο δυνατό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο δν έχει να κάνει με ανταγωνισμό, αλλά και με οικονομική κρίση. Για το θέμα της διαιτησίας, έκαναν κάποια ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας εγκληματική οργάνωση την ΚΕΔ. Δεν είναι στο επίπεδο που θέλαμε η διαιτησία. Έγιναν κάποιες αλλαγές στην ΚΕΔ, αλλά δεν ξέρουμε εάν αλλάζουν την κατάσταση. Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για αλλαγές. Δεν είναι θέμα ΟΔΚΕ και ΕΟΚ αλλά και ομάδων. Ευχή μας είναι να μην υπάρχουν ΣΜΣ από προέδρους ομάδων προς διεθνείς διαιτητές. Να έχουμε ένα ήσυχο και ομαλό πρωτάθλημα».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της συγγνώμης του Παναθηναϊκού: «Το θέμα των αθλητικών δικαστών είναι πολύ σοβαρό. Επέβαλαν ποινές 82 μηνών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και άλλες ποινές, μεταξύ αυτών και στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε προσπάθεια αποδόμισης αυτών, με πρωτοσέλιδο της Πράσινης, όπου τους στοχοποίησε. Ακολούθησε μετά γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου ο κ.Μπαλτάκος έκανε επίθεση στους αθλητικούς δικαστές. Δεν νομίζω πως αυτό δείχνει σεβασμό στο άθλημα. Μετά απ” όσα έγιναν παραιτήθηκαν κι ενώ είχαν να διαχειριστούν πολύ σημαντικές υποθέσεις, μία εξ αυτών και των εικονικών μετοχών. Αυτοί οι αθλητικοί δικαστές που παραιτήθηκαν θα αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη σεζόν. Εκκρεμεί η υπόθεση διεθνών διαιτητών με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Από ποιον ζητάνε συγνώμη και από ποιους; Που μεταβίβασε τις μετοχές και κρίθηκε παράνομος; Από παίκτες; Η συγνώμη δεν είναι ειλκριινής. Το να βγει κάποιος να διαβάσει κάτι, δεν μου λέει τίποτα εμένα. Είναι σαν να μην έγινε. Είναι τόσα πολλά τα θέματα που εκκρεμούν. Σε λέω… χαζό και εάν θίγεσαι σου ζητάω συγνώμη. Έχει παρεξηγηθεί αυτή η συγνώμη».

Για τον Σταύρο Κοντονή είπε: «Η παρουσία του κύριου Κοντονή είναι σημαντική αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα. Απ” όσο γνωρίζω οι θέσεις μας δεν περιλαμβάνονται στα προσχέδια που έχουν. Ένα εξ αυτών είναι και το στοίχημα. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το θέμα της διαιτησίας είναι σημαντικό αλλά και το πόσο θα μένουν. Πρέπει να το αποφασίσουν. Να υπάρχει πολιτική βούληση και το πλαίσιο γι αυτό. Δυστυχώς δεν έχουν μπει ακόμα αυτά τα θέματα, όπως και αυτό των ομάδων αλλά και της εφορίας που έχουμε αναπτύξει. Να είστε αισιόδοξοι πως θα γίνουν όλα αυτά», ενώ αναφέρθηκε και στη διαιτησία: «Όταν είναι τέτοια η διαφορά τι να πεις για διαιτησία. Όταν είναι στον πόντο ναι. Υπάρχουν θέματα που αναλύονται αλλά όταν είναι 5-0 δεν μιλάς πολύ. Όταν είναι διαφορετικά την βλέπεις αλλιώς την κατάσταση».

Τέλος υποστήριξε: «Όλα αυτά για τον Γιαννακόπουλο είναι σημαντικά. Αγγίζουν και την ομάδα. Για τις ιστοσελίδες του κυρίου Γιαννακόπουλου, αυτές οι ιστοσελίδες, πολύ πετυχημένες και μεγάλες στην Ελλάδα, φιλοξένησαν δημοσιεύματα φοροδιαφυγής για σχέση με Ναζί, αλλά εάν τα δημοσιεύματα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς υπεβλήθη ανώνυμα καταγγελία με αυτά τα δημοσιεύματα με το Μέσο ιδιοκτησίας του κυρίου Γιαννακόπουλου. Αυτά τέθηκαν στο αρχείο και πλέον έκλεισε. Εκκρεμούν άλλες υποθέσεις. Σχετικά με τα λεγόμενα της ΟΔΚΕ δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Τόσα χρόνια μόνο εμείς μιλούσαμε και τώρα μιλάνε άλλοι».

Δείτε όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΑΕ Ολυμπιακός:



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/09/media-day.html
 
Top