Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Μέλη της Λέσχης,
                                             
Με ιδιαίτερη χαρά σάς γνωρίζουμε σήμερα ότι μετά από εξέταση πάρα πολλών βιογραφικών σημειωμάτων (περισσότερα από 1.400) καταλήξαμε ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο στην πρόσληψη ως νέας γραμματέως της Λέσχης της κυρίας Αφροδίτης Λεκατσά, κόρης του συναδέλφου και απόφοιτου της Σχολής (1953) καπετάν Ζώη Λεκατσά. Ευελπιστούμε ότι η νέα γραμματέας θα είναι αντάξια της επιλογής και των προσδοκιών μας, την καλωσορίζουμε στο οικογενειακό περιβάλλον της Λέσχης και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, θα πραγματοποιήσουμε την ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα τελεσθεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο-ηρώο των συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής, που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί προς τους παλαιούς αποφοίτους, φίλους και μέλη της Λέσχης, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης, τον Διοικητή της Σχολής και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Ιεράς Μητροπόλεως και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη μνήμης στους χώρους διδασκαλίας και ενδιαίτησης της Σχολής.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του 2ου Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου στο Καμίνι της Ύδρας, όπου θα λάβει χώρα η αποκάλυψη αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας που θα έχει εντοιχισθεί στον εξωτερικό τοίχο του παρακείμενου Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, στον περίβολο του οποίου, όπως είναι γνωστό, άρχισε να λειτουργεί το 1749 το σχολείο που μετεξελίχθηκε στην αγαπημένη μας Σχολή, την περιώνυμη Ναυτική Σχολή της Ύδρας (σήμερα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού), την αρχαιότερη εν λειτουργία Σχολή Πλοιάρχων στον κόσμο.
   
Για όσους δεν επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν και παραμείνουν στην Ύδρα, ο υπόλοιπος χρόνος του Σαββατοκύριακου θα είναι ελεύθερος για περίπατο στα όμορφα σοκάκια του νησιού, συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους και ...ζωντάνεμα αναμνήσεων από τα αξέχαστα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή. Το βράδυ του Σαββάτου θα δειπνήσουμε όλοι μαζί στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του καπετάν Στέφανου Ντούσκου ενώ την Κυριακή ο χρόνος είναι ελεύθερος.

Η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν με τα διατιθέμενα υδροπτέρυγα και καταμαράν πλοία της γραμμής (“flying dolphin” και “flying cat”). Το Σάββατο το πρωί αναχωρεί στις 09.00 από τον Πειραιά για την Ύδρα μόνο ένα πλοίο (“flying cat”) με ώρες επιστροφής αυθημερόν από Ύδρα στις 16.20 και 18.15. Οι ώρες αναχώρησης από την Ύδρα για Πειραιά την Κυριακή είναι 14.20 και 18.45. Λόγω μιας σημαντικής τριήμερης αθλητικής εκδήλωσης (9-11 Οκτωβρίου) στις Σπέτσες, αναμένεται μεγάλη κίνηση επιβατών και για το λόγο αυτόν συνιστούμε να προβείτε άμεσα στην κράτηση θέσεων. Υπενθυμίζουμε, πάντως και τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ύδρα από το Μετόχι Ερμιονίδος, στο οποίο λειτουργεί επιτηρούμενο πάρκιγκ αυτοκινήτων.

Τέλος, η διαμονή μας σε ξενοδοχεία της Ύδρας, για όσους διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου, κοστίζει ενδεικτικά, από 50,00 έως 80,00 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, με ή χωρίς πρωινό. Παραθέτουμε ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας με ξενοδοχεία της Ύδρας, με τα οποία έχουμε συνεργασθεί κατά το παρελθόν, προκειμένου να προβείτε σε απευθείας κράτηση δωματίων:
- MIRANDA      : 22980 52230                         - AMARYLLIS   : 22980 53611
- GRECO          : 22980 53200                          - IPPOKAMPOS: 22980 53453
- HYDROUSSA  : 22980 52400                          - GLAROS        : 22980 52085
- MISTRAL       : 22980 53411                          - ACHILLEAS    : 22980 53227
- SINDRA         : 22980 53401                          - PITEOUSSA   : 22980 52810

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Αφροδίτη Λεκατσά, αριθ. τηλ. 210 4539 497) καθημερινώς (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από 09.00 έως 14.00.

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Λέσχης, θεωρούμε την ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και σας καλούμε όλους να συνδράμετε στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης με την παρουσία σας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πλησιάζει ο χρόνος για την εκτύπωση και έκδοση του νέου ημερολογίου της Λέσχης για το έτος 2016 και παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να μας στείλουν εγκαίρως υλικό προς δημοσίευση (φωτογραφίες από τα χρόνια της Σχολής, ναυτικές ιστορίες, ποιήματα, διηγήματα, εμπειρίες και αναμνήσεις από τη ζωή στην Σχολή και τη Θάλασσα, κλπ.).

                                 Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

                               Δημήτριος Παπαχαρίσης         Αθανάσιος Ζεύκης   
                                 Γεν. Γραμματέας                       Πρόεδρος                             
 
Top