Μια κυρία στη Νίκαια έντρομη διαπίστωσε χτες το πρωί ότι στην αυλή του γειτονικού της σπιτιού είχε ανοίξει μια τρύπα στο έδαφος, η οποία έφθανε σε βάθος αρκετών μέτρων. Αιτία δεν ήταν άλλη από τον μετροπόντικα, που εδώ και δέκα ημέρες σκάβει τη σήραγγα της επέκτασης της γραμμής στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Αττικό Μετρό, επρόκειτο για ένα ανενεργό πηγάδι το οποίο είχε «μπαζωθεί» πρόχειρα στο παρελθόν (οι περίοικοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του). Κατά τη διαδρομή του ο μετροπόντικας συνάντησε τον πάτο του πηγαδιού, με αποτέλεσμα το πηγάδι να... αδειάσει από τα υλικά που είχε μπαζωθεί.

Μηχανικοί της Αττικό Μετρό, που μετέβησαν στο σημείο για να ελέγξουν το περιστατικό, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι καθίζησης, ούτε κάποιος κίνδυνος για τα παρακείμενα κτίρια, καθώς τα εδάφη της περιοχής θεωρούνται καλής ποιότητας για τέτοιου είδους έργα. Το πηγάδι θα «κλείσει» και πάλι, αυτή τη φορά με τσιμέντο προκειμένου ο μετροπόντικας να συνεχίσει το ταξίδι του προς τα Μανιάτικα.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top