Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 10.30 το βράδυ μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε2. Σύμφωνα με το Λιμενικό ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο από ασθενοφόρα που έσπευσαν επί τόπου στην Πύλη 2 λίγο μετά τις 11, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο τραυματία. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν μπορεί να παρέμβει εντός των ορίων του λιμανιού, καθώς αυτό υπάγεται στην ευθύνη του λιμενικού.

Ολα ξεκίνησαν όταν Αφγανός «πείραξε» γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία και του ζήτησαν τον λόγο ομοεθνείς της, κοντά στο κτίριο ΥΕΤΙΩΝ στο οποίο διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες. Η μικροσυμπλοκή που ακολούθησε, σε ελάχιστα λεπτά γενικεύθηκε και άρχισαν εκτεταμένα επεισόδια και πετροπόλεμος μεταξύ των Αφγανών και των Σύρων, με περαστικούς που βρίσκονται στο λιμάνι, να περιγράφουν ως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. 

Τούτη την ώρα στην περιοχή έχουν μεταβεί δυνάμεις των ΜΑΤ για να συνδράμουν τις προσπάθειες των ανδρών του λιμενικού να κατευνάσουν τα πνεύματα, ωστόσο, τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί και σε άλλα σημεία του λιμανιού και ουδείς έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. 

Ευχή όλων είναι βέβαια να αποφευχθούν τα χειρότερα στη διάρκεια της νύχτας.

Στους 51.430 οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ολόκληρη τη χώρα

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα ανήλθαν την Τετάρτη σε 51.430.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 766 και στα νησιά βρίσκονται συνολικά 5.023 άτομα. Στην Αττική παραμένουν 15.081, στην κεντρική Ελλάδα 2.753 και στη βόρεια Ελλάδα 28.573 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 200 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αποβιβασθεί από το πρωί της Τετάρτης στη Λέσβο.

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως και ο περισσότεροι από όσους αποβιβάσθηκαν χθες, είναι Πακιστανοί.
πηγη
 
Top