Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο "gazzetta.gr" για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος ο Ολυμπιακός, τη νίκη επί της Ρεάλ, τον «τελικό» με την Χίμκι, και πολλά άλλα. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

«Δεν έχει περάσει λίγα ο Ολυμπιακός φέτος! Μόλις η ομάδα είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, χτύπησε ο Πάτρικ (σ.σ.: Γιανγκ) και ήρθαν τα πάνω-κάτω, υπό την έννοια ότι αναγκαστικά ο Χάντερ και ο Μιλουτίνοφ, έπρεπε να ανέβουν ένα σκαλί παραπάνω στο rotation! Μετά έμεινε ένα μήνα έξω ο Σπανούλης και εν συνεχεία ήρθε η σειρά του Γιώργου (σ.σ.: Πρίντεζη) και του Λοτζέσκι... Όλα αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να επηρεάζουν την αγωνιστική λειτουργία και την “χημεία” της ομάδας. Δεν ξέρω αν ο κόσμος μπορεί ακριβώς να καταλάβει τι συμβαίνει σε ένα σύνολο, όταν διαταράσσονται οι αγωνιστικές ισορροπίες και πόσο αρνητική επίδραση έχει αυτό στην απόδοσή του. Υποχρεωτικά, μπαίνεις στην διαδικασία να βάλεις νέες βάσεις από την αρχή κι αυτό ο Ολυμπιακός, το 'χει κάνει φέτος αρκετές φορές. Το ότι αυτή τη στιγμή, μετά από τόσες αντιξοότητες βρισκόμαστε εδώ και πολεμάμε ακόμη για να περάσουμε στα πλέϊ-οφ, νομίζω ότι αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας.

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν ήταν η καλύτερη εφετινή εμφάνιση της ομάδας! Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια, ούτε την πεντακάθαρη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, γιατί αν δεν κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Top-16, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, απλά δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα! Παρ' όλα αυτά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την μαχητικότητα που δείξαμε μέσα στο παρκέ... Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα, να έχει παίκτες με χαρακτήρα για μεγάλα παιχνίδια και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να νιώθεις ότι όλοι οι συμπαίκτες σου θα βρουν τον τρόπο να βάλουν το λιθαράκι τους για τη νίκη! Ήταν από λίγα παιχνίδια που είχαμε ελάχιστα αν όχι καθόλου κενά διαστήματα από την αρχή έως το τέλος κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Το ότι κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 15 πόντους διαφορά, μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτε! Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο με γνώμονα να παίξουμε για τη νίκη και όχι για την διαφορά, γιατί καμιά φορά, όποιος κυνηγάει τα πολλά χάνει και τα λίγα! Η πολύ καλή εμφάνιση απ' όλα τα παιδιά, όμως, μας επέτρεψε να πετύχουμε το απόλυτο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει σταματήσει να υπάρχει! Οι συνθήκες που προανέφερα, ύψωσαν πολύ υψηλά εμπόδια στην εφετινή διαδρομή, αλλά η ομάδα δεν έχει σταματήσει να μάχεται και να προσπαθεί για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε σ' αυτό το ρυθμό και να δείξουμε και μακριά από την έδρα μας, ότι μπορούμε και φέτος να φτάσουμε μακριά!»
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/03/blog-post320_30.html
 
Top