Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της  Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πασαλιμάνι. Ο κ. Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στην Έκθεση-θεσμό για την πόλη, που φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερα, που αφορούν στην τουριστική προβολή της πόλης, στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά και στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στην Έκθεση, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο  και ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι για το κοινό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  τόνισε:

« Η Έκθεση Βιβλίου από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτιστικές διοργανώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στον Πειραιά.

Η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την πόλη μας. Αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τον Πειραιά, αλλά και από άλλα μέρη της Αττικής. Δίνει επίσης τη δυνατότητα σε δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις εκδοτών και βιβλιοχαρτοπωλών να προβάλουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους σε άμεση επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

Για εμάς, ως Δημοτική Αρχή Πειραιά,  είναι κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της πόλης μας, να στηρίζουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος, στη συμπλήρωση των τριάντα ετών της Έκθεσης Βιβλίου, έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα ανάπλασης στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και πλέον οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα πιο όμορφο περιβάλλον από ότι ήταν μέχρι σήμερα.

Προσκαλώ όλο τον κόσμο, τους φίλους του βιβλίου να έλθουν στο Πασαλιμάνι, να περιηγηθούν στα περίπτερα και να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων που διατίθενται σε ιδιαίτερα  προσιτές τιμές.
Σας καλώ επίσης να επισκεφθείτε και τα περίπτερα του Δήμου Πειραιά, του Δημοτικού Ραδιοφώνου και της ΚΟ.Δ.Ε.Π., όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα προγράμματα που προσφέρει ο Δήμος.
Εύχομαι καλή  επιτυχία στους διοργανωτές και τους εκθέτες και ευελπιστώ η 30η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι να δώσει το έναυσμα για περισσότερη δημιουργία στο χώρο του βιβλίου, περισσότερο διάβασμα για όλους μας και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλη χρονιά».

Την εκδήλωση των εγκαινίων, πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Η Έκθεση Βιβλίου, διοργανώνεται  από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά. Άνοιξε τις πύλες της, την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου. Παράλληλα με την Έκθεση, πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων.
Ωράριο Λειτουργίας της Έκθεσης: 19:00-23:00

Στα εγκαίνια της 30ης Έκθεσης Βιβλίου παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μελάς, Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, η κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Ρ.Α.Π. κ. Τάκης Αβραμίδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.
 
Top