Συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο, 4 Μάρτη, το 15μελές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά. Η συναυλία θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου (Κ. Μαυρομιχάλη 27, Πειραιάς) από τις 7 το απόγευμα και προστίθεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που αναπτύσσονται όλο αυτό το διάστημα από μαθητές.

«Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!», αναφέρεται στο κάλεσμα που απευθύνουν οι μαθητές και το οποίο έχει φτάσει ήδη στα σχολεία της περιοχής και πολλά μουσικά σχήματα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

«Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και στις γειτονιές του Πειραιά! Αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα, παιδιά θύματα πολέμου, που, όπως κι εμείς, έχουν δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς και να μορφώνονται! Γινόμαστε ασπίδα προστασίας τους! Εξω οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα σχολεία και τις γειτονιές μας», αναφέρουν οι μαθητές που καλούν αντί για είσοδο στην εκδήλωση, όσοι συμμετάσχουν να φέρουν σχολικά είδη, γραφική ύλη και ρούχα, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
 
Top