Μια σούπα αλλιώτικη από τις άλλες θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα Παραμυθοκαμώματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι. Ρέντη το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11 το πρωί. Η νηπιαγωγός Ελένη Τάτσιου θα μυήσει μικρούς φίλους της στο παραμύθι του Τζον Τζ. Μουθ «Πετρόσουπα» (εκδόσεις Άγκυρα, μετάφραση Μάνος Κοντολέων). Με παιχνίδια, μουσική και εικαστικές δημιουργίες τα παιδιά θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα συστατικά της ευτυχίας που τις περισσότερες φορές βρίσκεται στα πολύ απλά πράγματα.  

 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ' ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο -έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του.
Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.http://www.pireasnews.gr/
 
Top