Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τα σχολεία της πόλης διοργανώνουν, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από τη μάχη της Ηλεκτρικής, τον δεύτερο μαθητικό αγώνα δρόμου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ., ενώ μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Λάργκο. 

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, η τελευταία σημαντική μάχη του πολέμου που διεξήχθη στον Δήμο μας στις 13 Οκτωβρίου 1944, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, καθώς διεσώθη μια από τις πιο ουσιαστικές ενεργειακές μονάδες της Ελλάδας, που τροφοδοτούσε με ρεύμα  ολόκληρο το λεκανοπέδιο, αποτρέποντας τεράστιες καταστροφές σε εγκαταστάσεις υποδομής, καθοριστικές για την οικονομία της Ελλάδας.

Η θυσία των αγωνιστών αποτελεί για το κοινωνικό σύνολο αφετηρία διδαγμάτων, που συμβάλλουν στην χάραξη ενός αγωνιστικού και δημιουργικού μέλλοντος.  Οι ήρωες της Μάχης της Ηλεκτρικής αποτελούν πρότυπα για τους νέους της εποχής μας σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις και αξίες βρίσκονται συνέχεια σε αμφισβήτηση.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, πιστεύει ότι η γνώση της ιστορίας αποτελεί έμπνευση για τους νέους μας δημιουργώντας πολίτες με δημοκρατική αντίληψη και ιδανικά όπως η ανεξαρτησία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη. Σε αυτό το πλαίσιο και ως ελάχιστο φόρο τιμής διοργανώνει τον 2ο Μαθητικό αγώνα δρόμου. Στη δράση θα συμμετάσχουν παιδιά  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Η ώρα εκκίνησης είναι στις 11 π.μ. στην είσοδο του πάρκου Λιπασμάτων (Δραπετσώνα) για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και του 1ου Γυμνασίου, ενώ η ώρτα εκκίνησης για τα παιδιά του 2ου και 3ου Γυμνασίου, καθώς και του Λυκείου, είναι στις 11 π.μ. στο Μνημείο Ηλεκτρικής (Χαραυγή). 

Μετά τον μαθητικό αγώνα δρόμου, θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία, στον χώρο της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων, με το συγκρότημα Λάργκο.  

 Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στα σχολεία της πόλης ή στα Τμήματα Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου. 

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Αθλητισμού 2132074677. Τμήμα Παιδείας 2132074681.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top