Με φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα , χρησιμοποιώντας το σώμα και τη φωνή η «Ορχήστρα των Ανέμων Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη είναι έτοιμη να υποδεχθεί παλιούς και νέους φίλους  από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.  Τα μαθήματα είναι δωρεάν και  θα πραγματοποιούνται στη νεα αίθουσα της ορχήστρας στο Κέντρο Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη (Κύπρου 9).

Η  ορχήστρα έχει πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών Αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα στο είδος της ορχήστρα, αφού καταφέρνει να συνδυάζει την μουσική, την κίνηση, τον λόγο και τον ρυθμό σε ένα σύνολο.

Με την χρήση μουσικών οργάνων Οrff, όπως φλογέρα, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα, με τις κινήσεις του σώματος, καθώς και με την παραγωγή ήχου μέσω λόγου ή τραγουδιού, οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε μία μοναδική εμπειρία μάθησης, όπου η αυτενέργεια και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν τα βασικότερα στοιχεία σύνθεσης της ορχήστρας.

Έως σήμερα η «Ορχήστρα των Ανέμων» έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, συμμετείχε ως μοναδική ορχήστρα  στην εκδήλωση για  τα «30 χρόνια ORFF» και παραστάσεις της έχει ηχογραφήσει η ΕΡΤ.
Μουσική διδασκαλία: Βιβή Ρουμιάν
Πληροφορίες- εγγραφές
ΔΗΚΕΝΙΡ (Κύπρου 7) ,τηλ. 210 4819007-2104821555 ( ώρες 9.00 π.μ.- 21.00)

http://www.pireasnews.gr/
 
Top