Το μεσημέρι της Τετάρτης οι βουλευτές επανακατέθεσαν τροποποιημένη την τροπολογία


Πρότειναν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή


Οι λόγοι που ο Πάνος Σκουρλέτης την έκανε δεκτή..

Δεκτή έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Σκουρλέτης: Έτσι θα γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη»

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

Με τη τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της», και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα επανακατέθεσαν τροποποιημένη την τροπολογία τους οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία πρότειναν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή, όπως εισηγούνταν αρχικά.

Τι αναφέρει η τροποποιημένη τροπολογία

«6. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος: α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές σε ολόκληρη την επικράτεια, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top