Παρά την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει αλύπητα τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, καθημερινά συμβαίνουν μικρά «θαύματα» τα οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε....

Κάτι αντίστοιχο, συνέβη και στον δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου μία δασκάλα άφησε τα λόγια και πέρασε σε πράξεις. Πράξεις που έχουν σκοπό να σμιλέψουν τις παιδικές ψυχές, να δημιουργήσουν ευσυνείδητους πολίτες.

Υπεύθυνη παιδικού σταθμού, που βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλέους, στον Ρέντη δημιούργησε έναν «παιδικό λαχανόκηπο», σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν βιωματική οικολογική συνείδηση.Τα ίδια τα παιδιά, φυτεύουν και προσέχουν τα φυτά τους. Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα τα συλλέγουν και… τα καταναλώνουν.

Το μικρό «θαύμα» της οδού Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

«Η Χρυσάνθη Λάμπρου, είναι από τις πιο έμπειρες παιδαγωγούς μας, υπεύθυνη του Α’ Παιδικού Σταθμού στην οδό Θεμιστοκλέους, στο Ρέντη», αναφέρει ο κ. Ιωακειμίδης.
«Μαζί με τις δασκάλες και τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου, τα ίδια τα παιδιά, φυτεύουν, καλλιεργούν και φροντίζουν τα φυτά τους. Συλλέγουν τα απολύτως βιολογικά κηπευτικά προϊόντα και βέβαια, τα καταναλώνουν ολόφρεσκα, στο καθημερινό τους διαιτολόγιο».

Φωτογραφίες: Facebook.com/GiorgosIoakeimidisMayor

http://www.pireasnews.gr/
 
Top