Με την παράδοση της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κανάρια) συνεχίζεται το έργο ανακατασκευής 18 παιδικών χαρών σε ισάριθμες πλατείες του Δήμου Κορυδαλλού.  Στις νέες σύγχρονες υποδομές τα παιδιά του Κορυδαλλού έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε πιστοποιημένες συνθήκες ασφάλειας. Με την τοποθέτηση ξύλινων περιφράξεων, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού με νέα κατάλληλα φωτιστικά, την τοποθέτηση ειδικού τάπητα ασφαλείας και με τα νέα σύγχρονα  όργανα παιχνιδιού με βάση το ξύλο, οι νέες παιδικές χαρές του Κορυδαλλού συμβάλλουν στην καλύτερη αλλά κυρίως στην πιο ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών και την αισθητική αναβάθμιση των πλατειών. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των οργάνων όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με νέα, σύγχρονα και ασφαλή, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».
«Η ασφάλεια αποτελεί πρώτιστη φροντίδα σε κάθε έργο  που αφορά τα παιδιά και η κατασκευή των παιδικών χαρών ακολουθεί τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, τηρώντας τα πιστοποιητικά ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και ο Αντιδημάρχος κ. Κώστας Καλούδης, που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του έργου.
Συνολικά έως σήμερα έχουν παραδοθεί 14 σύγχρονες παιδικές χαρές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται άλλες 4. Έως τώρα έχουν ανακατασκευασθεί οι παιδικές χαρές στις πλατείες Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Γεωργίου, Δ. Κουμπάκη, Μητέρας, Μαρδοχαίου Φριζή, Άνω Δεξαμενής, Έλληνα Δασκάλου, Αλέκου Παναγούλη, στην οδό Ποταμού, στο τρίγωνο Ηλείας και Χειμμάρας, Σκρα και σε άλλα σημεία της πόλης. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων (παλιό Νεκροταφείο) και ακολουθούν οι παιδικές χαρές στις πλατείες Μερκάτη, 25ης Μαρτίου και στην περιοχή Κακοσούλι. Το έργο των 14 παιδικών χαρών έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειας Αττικής.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top