Το νωρίτερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα: Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί ένταση στο λιμάνι του νησιού, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο επιστροφής στον Πειραιά έχοντας υποστεί ολοήμερη ταλαιπωρία: Λόγω του μπλακ άουτ, έχει διακοπεί και η υδροδότηση στο νησί, την ώρα που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, ενώ οι επιχειρήσεις μετρούν συνολικά ζημιές. Ωστόσο, έως αργά το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποια είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ, ενώ στο νησί αναμένονταν γεννήτριες ( ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) προκειμένου να δοθεί έστω προσωρινή λύση για την ηλεκτροδότηση της αρχόντισσας του Σαρωνικού.
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος του Skai Νίκος Υποφάντης οι κάτοικοι της Ύδρας ζητούν αφενός να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου να δρομολογηθούν πλοία ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να φύγουν από το νησί. Αποκάλυψε επίσης ότι πέφτει ξύλο στο λιμάνι της Ύδρας καθώς "θέλουν να φύγουν οι τουρίστες και δεν υπάρχουν θέσεις..."

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η Υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τις επόμενες ώρες καταπλέει στη ν. Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια:
«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».


Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, είπε: «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας». 
http://www.pireasnews.gr/
 
Top