Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ένα επίπεδο πάνω από την Μπέρνλι (3-1), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα.

Aξίζει να σημειωθεί, πως ο Ολυμπιακός  ουδέποτε στην ιστορία του έχει αποκλείσει αγγλικό σύλλογο. Και παρά το γεγονός ότι το ματς με την Μπέρνλι του στράβωσε στο πρώτο ημίχρονο (με το πέναλτι του Καμαρά) οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Εχοντας τον Φορτούνη σε μεγάλη βραδιά (δύο γκολ, μία ασίστ) ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο δεύτερο ημίχρονο και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός πίεσε για το τέταρτο γκολ.

Εξαιρετικό σουτ του Ποντένσε στο 63’ εξουδετερώθηκε από τον Χίτον, νέο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 65’ άουτ, πλασέ του Γκερέρο στο 73’ δίπλα από το δοκάρι, ήταν οι καλύτερες στιγμές. Ωστόσο το 3-1 παρέμεινε και η πειραϊκή ομάδα αρχίζει πλέον να κάνει όνειρα για την φάση των ομίλων του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ρόντερικ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (84’ Ανσαριφάρντ), Ποντένσε, Φορτούνης (88’ Φετφατζίδης), Γκερέρο.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76’ Βόουκς), Μπαρνς, Χέντρικ, Λονγκ, Γκίμπσον, Μπάρντσλεϊ, Γουόρντ (66’ Λένον), Γουντ (62’ Ταρκόφσκι).

 
Top