Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά ανέδειξε τις ευθύνες κυβέρνησης, κρατικού μηχανισμού αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης...


Ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς ήταν παρών. Έτρεξε, συντόνισε, συγκρούστηκε, βγήκε μπροστά να σώσει ό,τι μπορούσε, δεν δίστασε να εκτεθεί στα ΜΜΕ και μαζί με τους συνεργάτες του έδωσαν την μάχη, την ώρα της φωτιάς, αλλά και τις επόμενες μέρες για να υπάρξει μέριμνα για όσους βίωσαν την τραγωδία.

Οι κάτοικοι της Ραφήνας θα κάνουν την εκτίμησή τους όταν έρθουν οι εκλογές.

Ο Δήμαρχος του Μαραθώνα, κ. Ψινάκης, ήταν απών. Απών τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής. Απών την επόμενη μέρα της τραγωδίας. Απών γενικώς από παντού.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ήταν απούσα. Απούσα από την όλη επιχείρηση. Κρυπτόμενη πίσω από συσκέψεις υπουργών, σε μια άκρη στις φωτογραφίες του Τσίπρα με θλιμμένο ύφος, βεβαίως...

Για τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Περιφέρειας, άσε... Άλλα ντ’ άλλων, αντιφάσεις προκλητικές δηλώσεις...

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, έχει αρχίσει η κουβέντα μέσα στα κόμματα για το ποιοι θα προταθούν για τις υποψηφιότητες του Περιφερειάρχη Αττικής, του Δημάρχου Αθηναίων και Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να  είναι ακόμα πρόωρο να ανακοινωθούν επίσημα ονόματα, ωστόσο έχουν «κλειδώσει» κάποιες υποψηφιότητες.

Η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, προκρίνει για υποψήφιο τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη (όχι με πολύ χαρά).

Ορισμένα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως θα ήταν προτιμότερο να επιλεγεί υποψήφιος, με όχι κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άναψε το «πράσινο φως» στον κ. Πατούλη.

Μια ακόμα υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, είναι αυτή του Γιάννη  Σγουρού που όπως όλα δείχνουν, εκτός από το ΚΙΝΑΛ θα υποστηριχθεί από άλλες κινήσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια συνεργασία μαζί του, είτε από τον πρώτο, είτε στον δεύτερο γύρο. Το ενδεχόμενο αυτό θα ενισχυθεί, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιλέξει πρόσωπο «πρώτης γραμμής» για την αναμέτρηση.

Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν έχουν ακόμα ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους.

Για τον Δήμο Αθηναίων, φαίνεται ότι πριν λίγες μέρες, έκλεισε η υποψηφιότητα από πλευράς ΝΔ, του νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, σε συνάντηση που είχε με τον θείο του και πρόεδρο της ΝΔ. Οι ενδοιασμοί που φαίνεται ότι είχε ο κ. Μητσοτάκης, στο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ο ανιψιός του στην περίπτωση που θα γίνονταν οι εθνικές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεπεράστηκαν (θείος πρόεδρος, ανιψιός υποψήφιος δήμαρχος, μητέρα και αδελφή υποψήφια βουλευτής στα Χανιά).

Στην Θεσσαλονίκη το μόνο σίγουρο είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη με ευρύτερη στήριξη( ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛΛ).
πηγη
http://www.pireasnews.gr/
 
Top