Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 2ου Νηπιακού Σταθμού Νίκαιας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχιλλέως 13 & Κομνηνών, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. 

Πρόκειται για ένα νέο κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές και διαμορφωμένο κατάλληλα, ώστε να αποτελεί ένα κέντρο ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο ισόγειο θα υπάρχει τμήμα που μπορεί να φιλοξενήσει 60 παιδιά και μελλοντικά στον πρώτο όροφο θα στεγαστεί βρεφικός σταθμός που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις αντίστοιχες ηλικιακές ανάγκες. Ο νέος σταθμός διαθέτει μεγάλη αυλή και σύντομα θα τοποθετηθεί πιστοποιημένη παιδική χαρά με όργανα εξωτερικού χώρου. Η υλικοτεχνική υποδομή του σταθμού ενισχύθηκε με ίδιους πόρους του Νομικού Προσώπου με την επίπλωση και το παιδαγωγικό υλικό να είναι προσαρμοσμένα στις αντίστοιχες απαιτήσεις της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στην κατασκευή του νέου κτιρίου του νηπιακού σταθμού είπε: 
“Ο Δήμος μας έχει αποδείξει έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει στην προσχολική ηλικία, στην αγωγή των παιδιών, στην κοινωνικοποίησή καθώς και στην αυτονόμησή τους. Σε νέο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, κατασκευάσαμε ένα κτίριο σύμφωνα με τις ανάγκες διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Με το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό του σταθμού, οι μικροί μας φίλοι θα λάβουν τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου για να είναι υπεύθυνα και δημιουργικά άτομα στην ενήλικη ζωή τους.”

Οι βρεφικοί και νηπιακοί σταθμοί του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ως κέντρα κοινωνικής αρωγής και αντισταθμιστικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παρέχουν διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις δομές αυτές ,βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, συντελώντας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό και ευρύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Η παροχή αγωγής και διαπαιδαγώγησης, ημερήσιας διατροφής και φροντίδας που προσφέρεται, διευκολύνει επίσης τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, ενώ συγχρόνως ευαισθητοποιεί τις οικογένειες πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.        

http://www.pireasnews.gr/
 
Top