Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τίμησαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Πειραιώτες προπονητές της υδατοσφαίρισης, κ.κ. Δημήτρη Κραβαρίτη, για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Εφήβων και Γιώργο Μορφέση, για την κατάκτηση του ασημένιου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αφού συνεχάρη  τους προπονητές, είπε ότι  πρέπει η πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, να βραβεύει Πειραιώτες που έχουν τόσο μεγάλη προσφορά και διακρίσεις στον αθλητισμό.  Ο κ. Κραβαρίτης και ο κ. Μορφέσης, τόνισε ο κ. Μώραλης, έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την πορεία τους, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. «Το πόλο τείνει να γίνει το εθνικό άθλημα της χώρας, με πολύ μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα και στα δύο φύλα», σημείωσε  ο κ. Μώραλης.

Αναφερόμενος στη δημιουργία ενός κολυμβητηρίου στην πόλη, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι  «είναι «αμαρτία» και ντροπή πλέον στον Πειραιά να μην έχει «σκύψει» η πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ώστε να έχουμε ένα κολυμβητήριο αντάξιο των επιτυχιών που έχει η χώρα στα  αθλήματα της πισίνας.

Ο κ. Μώραλης επανέλαβε  ότι για να γίνει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο   δεν είναι τόσο το κόστος της κατασκευής του  που εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή, αλλά η απoυσία τέτοιου οικοπέδου, τονίζοντας  ότι η Δημοτική Αρχή θα πιέσει περαιτέρω και θα συνεργαστεί με την πολιτεία, μήπως – όπως είπε - κάποια στιγμή δούμε και στην περιοχή του Πειραιά, ένα  κολυμβητήριο αντάξιο με την πόλη και την προσφορά των αθλητών και  των προπονητών σε αυτά τα σπορ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η  εισήγηση έγινε από την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Αντωνάκου, αθλήτρια,  πολύ μεγάλης αξίας στο παρελθόν  και πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης και επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να βραβεύει παιδιά από τον Πειραιά, είτε προπονητές είτε αθλητές, που  κατακτούν τέτοιες  διακρίσεις, όπως το είχε κάνει  με τους ιστιοπλόους, με τον Λευτέρη Πετρούνια, με τον  Νίκο Γέμελο και μια σειρά άλλων αθλητών και προπονητών από τον Πειραιά. «Είμαστε μια πόλη  με πολύ μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό σε πάρα πολλά σπορ», σημείωσε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι αυτήν την περίοδο μαζί με την Περιφέρεια, τουλάχιστον στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους γίνεται  ανακαίνιση σχεδόν σ΄ όλες τις  εγκαταστάσεις, όπως στο Θεμιστόκλειο, στο κλειστό Σαλπέα και στο κλειστό στα Καμίνια.  Ανέφερε  επίσης πως το γήπεδο  του Πορφύρα παραδόθηκε, στο γήπεδο του Φοίνικα γίνονται εργασίες,  στο τένις και το squash στα Βοτσαλάκια,  ολοκληρώνεται και το μπάσκετ στα Βοτσαλάκια.

«Θεωρώ ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα για νέα γήπεδα, είτε  κλειστά για μπάσκετ, βόλεΐ είτε πολύ περισσότερο για μία πισίνα σαν κι αυτήν που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε στον Πειραιά», κατέληξε ο κ. Μώραλης.  

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της τόνισε ότι με τους δύο προπονητές είναι χρόνια φίλοι και συνοδοιπόροι σε ένα άθλημα, το οποίο –όπως είπε-  ταλαιπωρείται διαχρονικά στη χώρα μας,  λόγω έλλειψης χώρων.  Η κα Αντωνάκου σημείωσε ότι ο Γιώργος Μορφέσης ήταν προπονητής της στην Εθνική ομάδα, στις μεγαλύτερες κατακτήσεις που έχει φέρει ομαδικό άθλημα στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

 «Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο το Δημοτικό Συμβούλιο, με το κύρος που έχει, να τιμάει ανθρώπους οι οποίοι κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους», τόνισε η κα Αντωνάκου  και  σημείωσε ότι,  δίνουμε κίνητρα μέσα από αυτό.  Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρότυπα για την κοινωνία, είναι άνθρωποι οι οποίοι κινούνται μέσα στην πόλη μας,  στο κολυμβητήριό μας στα Βοτσαλάκια, εκεί προπονούνται, εκεί περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έλλειμμα αθλητικών χώρων που υπάρχει στον Πειραιά, λέγοντας ότι συμφωνεί με την άποψη του δημάρχου γι αυτό το έλλειμμα και μίλησε για την κατάσταση που βρήκαν τους αθλητικούς χώρους όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζοντας την μάλιστα, καταθλιπτική.  

Η κα Αντωνάκου μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους τόνισε: «Αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, όλες οι παρατάξεις και η κεντρική  διοίκηση, τότε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.  Γιατί καλή διάθεση υπάρχει,  εμείς έχουμε αποδείξει  ότι είναι ψηλά στην ατζέντα μας ο  αθλητισμός  και όχι ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός.»

Τέλος, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. σημείωσε ότι  κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Αλλά, αν υπάρχει η συνεργασία όλων μας –όπως είπε- τότε θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και για τους δημότες και γενικότερα για τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας.
 
Top