Αγαπητό ΛΙΟΝΤΑΡΙ,

Είμαι ένας από τους αγανακτισμένους πολίτες. Είχα την ατυχία να θελήσω να ενημερωθώ από τη ΝΕΤ, στις 21.00,μόλις επέστρεψα από την εργασία...
μου. Και δεν πίστευα στα μάτια μου γι αυτά που έβλεπα και στ'αυτιά μου για όσα άκουγα! Στους τίτλους των ειδήσεων ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται.Το μόνο που ακούστηκε ήταν ότι ''κλείδωσε'' η βοήθεια στη χώρα μας και ότι αυτή οριστικοποιείται στο Eurogroup της Κυριακής!!! Μάθαμε,όμως,σε επόμενο τίτλο, για το... ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία!!! Οποία ενημέρωση και δημοσιογραφική δεοντολογία... Και το αποκορύφωμα της ''αντικειμενικής'' ενημέρωσης :Τίτλος για την απεργία της Πρωτομαγιάς και τα ...προβλήματα που θα δημιουργήσει. Καμιά αναφορά στο γιατί γίνεται η απεργία!
Το ίδιο μοτίβο και στο πρώτο κείμενο του παρουσιαστή που έδινε το στίγμα της ημέρας:κουβέντα για τα μέτρα... Μάθαμε, βέβαια,για τις ανύπαρκτες ''κόκκινες γραμμές'' του κ.Παπανδρέου.
Πέρασαν 15 ολόκληρα λεπτά με πολιτικές μπουρδολογίες για το πώς θα προχωρήσουν οι τυπικές διαδικασίες σε κάθε χώρα για την τελική έγκριση της, ήδη, συμφωνημένης βοήθειας,μέχρι ο οικονομικός ρεπόρτερ της ΝΕΤ να ψελλίσει ότι ''κλείδωσαν τα μέτρα'' δίχως όμως να μας πει ποια είναι !!! Ο,τι αφορά και κυριολεκτικά καίει τον Έλληνα πολίτη, μισθωτούς(δημόσιους υπαλλήλους-ιδιωτικούς), συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ επί ώρα. Ετσι πέρασαν 30 λεπτά μέχρι να παίξει το ρεπορτάζ με τις πληροφορίες για τα μέτρα .
Μας θεωρούν ΗΛΙΘΙΟΥΣ ... Νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση... Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες ότι οριστικοποιήθηκε στη θέση του ο μέχρι πρότινος προσωρινός γενικός διευθυντής ειδήσεων.Τώρα κατάλαβα γιατί επέλεξαν για τη θέση αυτή έναν υπάλληλο της ΕΡΤ, (ποιος σοβαρός δημοσιογράφος-από όσους έχουν απομείνει ανεξάρτητοι-θα πήγαινε), ο οποίος είναι ειδικός στο να υπηρετεί όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος(αυτά έχουν γραφτεί σε διάφορα blogs από συναδέλφους του).
Με τέτοια δελτία ειδήσεων ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ από τηλεθεατές της ΕΡΤ. Τους πληρώνουμε κι από πάνω για να μας κοροϊδεύουν.ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ...ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΗΔΙΑ...
Στο μέλλον θα παρακολουθώ μόνο τα ιδιωτικά κανάλια παρά τα μύρια όσα ελαττώματά τους.Φυσικά θα ενημερώνομαι και από τα διάφορα blogs, όπως το δικό σας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
 
Top