ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ


Οξείες αντιδράσεις κομμάτων και συνδικάτων πυροδότησε το προς διαβούλευση νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση...


Με συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στις 6.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, την ίδια ημέρα διοργανώνουν κοινή συνεδρίαση για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων και τη συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας.
* Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ ρίχνει το σύνθημα: «Να σωθεί η οικονομία, αλλά πρωτίστως να σωθεί η Κοινωνία». Και συνεχίζει η εργατική Συνομοσπονδία: «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι απαιτούν την κρίση και τα βάρη να τα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια οικονομικά και τον πλούτο της χώρας».
ΚΚΕ: Πάρτε πίσω το έκτρωμα
* «Αυτό που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό είναι ένα μυριόστομο: Πάρτε πίσω το έκτρωμα για το Ασφαλιστικό μαζί με τους άλλους αντιασφαλιστικούς σας νόμους Σιούφα - Ρέππα, Πετραλιά των κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ» σχολίασε το ΚΚΕ σχετικά με τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου. Σύμφωνα με το ΚΚΕ «κανείς δεν πρέπει να πιστέψει τα ψέματα. Τους θίγει όλους γιατί δεν αφήνει τίποτα όρθιο στα όρια, στις συντάξεις, στις παροχές. Για να μην περάσει χρειάζεται αποφασιστικός και οργανωμένος αγώνας παντού, μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα με το ΠΑΜΕ, με το ΚΚΕ».
ΣΥΡΙΖΑ: Χαριστική βολή
* «Με όσα όμως γνωρίζουμε ώς τώρα για το Ασφαλιστικό, δεν έχουμε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα τελειωτικό χτύπημα στην όποια δημόσια ασφάλιση υπήρχε, υπέρ της ιδιωτικής», σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Κλαυδιανός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση «με βίαιο τρόπο κατεδαφίζει το υπάρχον αναδιανεμητικό σύστημα και το αντικαθιστά με το κεφαλαιοποιητικό.
Από μια άποψη, το Ασφαλιστικό ίσως αποτελεί το πιο ακραίο και αιχμηρό σημείο της αντιλαϊκής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Top