ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!




Εκρηκτική η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στη Λεωφόρο Συγγρού 15 και στο κτίριο όπου στεγαζόταν η πρώην ΣΔΟΕ, στην Αμαλίας 40. Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα κτίρια.



Την ίδια ώρα, στην οδό Σταδίου, έξω από τκτίριο της Marfin που τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρία άτομα, διαδηλωτές συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, διαδηλωτές είχαν επιτεθεί κατά των δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο για να καλύψουν το ρεπορτάζ, εκσφενδονίζοντας εναντίον τους γιαούρτια και αντικείμενα.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα, το πρώτο στους στύλους του Ολυμπίου Διός και το δεύτερο στην Αμαλίας που έφτασε στο σημείο για να κατασβέσει τη φωτιά στην Εφορία τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Γίνεται εκτεταμένη ρίψη μολότοφ, χημικών και δακρυγόνων, ενώ από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα.


Οι διαδηλωτές, προς στιγμήν, έχουν αποχωρήσει μπροστά από τη Βουλή, την οποία έχουν περικυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην οδό Σταδίου, αλλά και την Πανεπιστημίου, έχουν γίνει εκτεταμένες φθορές σε τράπεζες και καταστήματα, ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε στο Πολυτεχνείο, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το σούπερ μάρκετ Bazaar.

Μολότοφ έχουν πέσει έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο πλαϊνό μέρος της Βουλής.


Πολιορκία» στη Βουλή

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το κύριο σώμα των διαδηλωτών έφτασε έξω από το κτίριο της Βουλής, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο, τόσο μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας όσο και μέσω της Αμαλίας.

Ωστόσο τα ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας εκταταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Αστυνομικοί σχημάτισαν «αλυσίδα» μπροστά από τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί διαδηλωτές, οι οποίοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα.
 
Top