Με “ανταρσίες” βουλευτών και στα δύο μεγάλα κόμματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ναι στα μέτρα ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματός της. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. “Παρών” ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ των τριών «ανταρτών». Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν με 172 «ναι», 121 «όχι» και τρία «παρών»...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωσαν παρών και διαγράφηκαν είναι οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάγνωση της απόφασή του να διαγράψει τους τρεις βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "κάθε μάχη έχει και απώλειες".
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου των μέτρων, επικράτησε η σκληρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η στήριξη των μέτρων ενώ επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία επιρρίπτοντας της ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
 
Top