Κατήγγειλαν ότι «κόπηκαν» συνάδελφοί τους από εκπομπή με καλεσμένη την Αννα Διαμαντοπούλου !!!


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!


Aνω-κάτω έγιναν χθες το βράδυ οι εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα της ΕΡΤ, όταν λίγο μετά τις 9 περίπου 50 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί (καθηγητές και δάσκαλοι) επεχείρησαν να εισβάλουν στο στούντιο, όπου ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης μαγνητοσκοπούσε την εκπομπή του με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


Η εκπομπή, η μαγνητοσκόπηση της οποίας ολοκληρώθηκε παρά τα επεισόδια, επρόκειτο να μεταδοθεί στις 10.00 αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο ωστόσο διεκόπη πρόωρα.


Οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εισέβαλαν στην ΕΡΤ διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά σε αλλαγές στο σύστημα διορισμών τους.




Στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν καλεσμένοι και δύο συνάδελφοί τους, οι οποίοι «κόπηκαν» την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό τον λόγο συγκεντρώθηκαν στο Ραδιομέγαρο.


Παρά το γεγονός ότι είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν κοινοποιήσει μέσω μπλογκς τις σχεδιαζόμενες αντιδράσεις τους, οι διαμαρτυρόμενοι κατόρθωσαν να μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ σπάζοντας την πόρτα της κεντρικής εισόδου.
Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου, όπου βρίσκονται τα στούντιο, σε ένα από τα οποία γινόταν η συνέντευξη της υπουργού. Επεχείρησαν να μπουν στο στούντιο, αλλά εμποδίστηκαν από διμοιρίες της υποδιεύθυνσης «Μέτρον - Τάξις» που έφτασαν εκεί, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή.


Οπως λένε οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί τούς χτύπησαν με τα κλομπ, ενώ κατά τη συμπλοκή προκλήθηκαν και υλικές ζημιές. Αμέσως μετά επεχείρησαν να καταλάβουν το κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ, όπου εκείνη την ώρα η Μαρία Χούκλη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, με αποτέλεσμα να διακοπεί στις 9.40 απότομα η ροή της παρουσίασης.


Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο στούντιο ειδήσεων και διαπραγματεύονταν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσο, το ενδεχόμενο να ακουστούν τα αιτήματά τους από το δελτίο ειδήσεων. Πράγματι, οι διαδηλωτές αποχώρησαν, αφού λίγα λεπτά μετά τις 11 μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή τους από την ΕΤ1, όπου κατήγγειλαν τους ξυλοδαρμούς που υπέστησαν από τους αστυνομικούς μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.


Παράλληλα κάλεσαν τον κόσμο για μαζική συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στην αυριανή γενική απεργία. Στη συνέχεια ξεκίνησε από τη ΝΕΤ η προβολή της συνέντευξης της υπουργού Παιδείας, με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας από την προγραμματισμένη.


Σταύρος Λιλόγλου

 
Top