Ισχυρή πιθανότητα να είναι ο πρώτος δήμος που θα αλλάξει δήμαρχο λόγω του ασυμβίβαστου στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας που θεσπίζει ο «Καλλικράτης» έχει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Κι αυτό γιατί παρά  το ότι ο «Καλλικράτης» ρητώς απαγορεύει... την επαγγελματική καριέρα σε παράλληλη πορεία με την... αυτοδιοικητική (άρθρο 16, §1 Ν. 3852/2010), επί ποινή ακόμη έως και έκπτωσης από το αξίωμα του δημάρχου εντούτοις, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής φαίνεται πως το αγνοεί ή κάνει πως το αγνοεί.... 
Όπως αποκάλυψε  το aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παρά το ασυμβίβαστο, διαθέτει φαρμακείο - τρανή απόδειξη τόσο η επωνυμία του στην ταμπέλα του εν λειτουργία φαρμακείου του όσο και η απόδειξη ταμειακής μηχανής που έχει στα χέρια της η ιστοσελίδα με ημερομηνία 30/11/2011 και ώρα 14:05.
Για το θέμα, άλλωστε, ο τ. δήμαρχος Κερατσινίου και νυν δημοτικός σύμβουλος του «καλλικράτειου» δήμου Φώτης Μελάς προσέφυγε στον ελεγκτή Νομιμότητας, καταγγέλοντας ότι εκτός του ότι ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα παράνομα οι ασφαλιστικές του εισφορές πληρώνονται από τον ίδιο το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας!
Η προσφυγή Μελά
Ο Φ. Μελάς, λοιπόν, με την προσφυγή του στον ελεγκτή Νομιμότητας και γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο δήμαρχος Κερατσινίου κ. Λουκάς Τζανής συνεχίζει από την εκλογή του στο αξίωμα αυτό έως σήμερα αδιακόπως να ασκεί πλήρως την επαγγελματική δραστηριότητά του ως φαρμακοποιού μέσω του φαρμακείου που διατηρεί στο Κερατσίνι επί της οδού Αντ. Γιαννουρή αριθ. 30».
Ζητεί, δε, από τον ελεγκτή Νομιμότητας να κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες για το έλεγχό του, καθώς:
«Με δεδομένο ότι μόνη της η συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητας του κ. δημάρχου συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος, ήτοι πειθαρχικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τις ως άνω κυρώσεις (σ.σ.: επισείει ποινές αργίας έως έξι μηνών έως και έκπτωση από αξίωμα σύμφωνα με το άρθρο 233 του "Καλλικράτη"), παρακαλώ όπως με βάση τα προεκτιθέμενα κινήσετε τη νόμιμη διαδικασία ελέγχου του, στο πλαίσιο της οποίας πρέπει να διακριβωθεί επισήμως και το ενδεχόμενο αν ο κ. Δήμαρχος, ασκών την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητά του, εκμεταλλεύεται τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν. 3852/2010 με βάση τον οποίο υποχρεώνει το δήμο να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές του ως φαρμακοποιού. Μόνη της η απόκρυψη από το δήμο ότι συνεχίζει την επαγγελματική δραστηριότητά του συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
Εάν και εφόσον ο κ. δήμαρχος έχει τυχόν δηλώσει ψευδώς (πράγμα που δε γνωρίζω, αλλά μπορεί ευκόλως να διαπιστωθεί) προς το δήμο ότι έχει αναστείλει την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητος, τότε θα έχει εξαπατήσει (πράγμα που απεύχομαι) τα δημοτικά όργανα ώστε να υποχρεώσει αυτά να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Οπότε θα έχει διαπράξει και αξιόποινη πράξη.
Πάντως, η τυχόν εκ μέρους του εκμετάλλευση της διατάξεως της εν λόγω παρ. 2 του άρθρου 16 αποδεικνύει άνευ ετέρου δόλο του και πειθαρχικώς συνιστά επιβαρυντική περίσταση».
Ο ίδιος ο τ. δήμαρχος Κερατσινίου Φ. Μελάς, σε επικοινωνία του με την aftodioikisi.gr, σημείωσε πως έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του. Έκανε, μάλιστα, λόγο για «"καραμπινάτη" παρανομία» την οποία ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λ. Τζανής «διέπραξε και διαπράττει».
Μάλιστα, όπως σημειώνει , έκανε το καθήκον του, καθώς «ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δεν υπακούει ούτε πειθαρχεί ούτε καν λογαριάζει τους νόμους του κράτους».
Και παρέμβαση εισαγγελέα
Να σημειωθεί, τέλος, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το θέμα έχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας Πειραιά, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή για να γίνει προκαταρκτική εξέταση.
Η aftodioikisi.gr προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο Τύπου και συνεργάτη του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τον κ. Τέλη Βασιλάκη, ώστε να θέσει υπόψην του το θέμα,  ωστόσο παρά τις απανωτές κλήσεις αυτός δεν απάντησε.
 Από το aftodioikisi.gr, μέσω pireasnews.gr
 
Top