Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας  η τελετή υποδοχής των νέων πρωτοετών  σπουδαστών και αγιασμός επί τη ενάρξει  του νέου εκπαιδευτικού έτους... χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, παρουσία του Διοικητού της Σχολής Υπ/ρχου Λ.Σ. Ιωάννου Μπελεγρή, του Υποδιοικητού και Λιμενάρχου Ύδρας Ανθ/ρχου Λ.Σ. Σπυρίδωνος Συρίγου, του Δ/ντού Σπουδών κ. Βασιλείου Σταυροπούλου, καθηγητών της Σχολής, του Δημάρχου Ύδρας κ. Αγγέλου Κοτρώνη, λοιπών επισήμων, γονέων και συγγενών των σπουδαστών και αντιπροσωπείας της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Πλοιάρχων Ύδρας αποτελουμένης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευάγγελο Τσιγκάρη, το Γεν. Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ζεύκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημοσθένη Παπαδόπουλο και το μέλος της Λέσχης κ. Νικόλαο Πλακά.

Μετά  τη λήξη της τελετής και του  αγιασμού, χαιρετισμούς, συγχαρητήρια, ευχές και παραινέσεις προς τους πρωτοετείς σπουδαστές απηύθηναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ (ο οποίος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν μία και μόνη ναυτική σχολή θα έπρεπε να λειτουργήσει στη χώρα μας, αυτή, για λόγους ιστορικούς και ναυτικής παράδοσης, θα έπρεπε να είναι η Ναυτική Σχολή της Ύδρας), ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Διοικητής της Σχολής κ. Ιωάννης Μπελεγρής και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Πλοιάρχων Ύδρας κ. Ευάγγελος Τσιγκάρης.

Ακολούθησε  δεξίωση στο χώρο του Διοικητηρίου της Σχολής με πολλά και πλούσια εδέσματα, στην οποία συμμετείχαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, η Διοίκηση και οι καθηγηταί της Σχολής ως και όλοι οι νέοι σπουδασταί με τους γονείς και συγγενείς τους. Οι ευχές που κυριάρχησαν μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης προς τους πρωτοετείς σπουδαστές ήταν «Καλορίζικοι και Καλοτάξιδοι», «Κουράγιο και δύναμη», «Καλή επιτυχία στις σπουδές σας στη Σχολή», «Καλή σταδιοδρομία στη θάλασσα».

Αποχωρώντας από τη Σχολή μετά τη δεξίωση σκεπτόμασταν ότι η μεγάλη Ελληνική ναυτική οικογένεια απόκτησε σήμερα νέα μέλη, γεμάτα ενθουσιασμό και όνειρα, που αύριο θ’ αποτελέσουν τα στελέχη της ναυτιλίας μας. Και ευχηθήκαμε για τα νέα αυτά παιδιά να έχουν τύχη καλή, τον Άγιο Νικόλα προστάτη τους και την Πολιτεία ειλικρινή αρωγό στον αγώνα τους. Μακάρι τα σημερινά τους όνειρα να γίνουν κάποτε πραγματικότητα και οι προσδοκίες τους να ευοδωθούν.  

                                       Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου


                                  Ευάγγελος Τσιγκάρης          Αθανάσιος Ζεύκης

                                         Πρόεδρος                    Γεν. Γραμματέας      
 
Top