ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ: Ο Η.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ Λ.ΤΖΑΝΗ
«Επείγον και σοβαρό» χαρακτηρίζει το θέμα με τη διπλή ιδιότητα του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος μετά το σχετικό δημοσίευμα* της aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα με έγγραφο του από τις 7/12, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ, υπηρεσιακό έγγραφο (Α.Π. 43332/40162/7-12-2011), ζητεί από το δήμαρχο-φαρμακοποιό να απαντήσει ΑΜΕΣΑ «λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος», για την καταγγελία του τ. δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά...
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα ημέρες ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά τον ελεγκτή Νομιμότητας και δεν έχει απαντήσει, καθώς όλα δείχνουν πως οι προτεραιότητές του είναι άλλες: έχει επιδοθεί σε έναν... μαραθώνιο εορταστικών εκδηλώσεων στο δήμο του και σε επιχείρηση εκφοβισμού δημοτικών συμβούλων και τοπικών ΜΜΕ.
Το έγγραφο του Ηλία Λιακόπουλου
Συγκεκριμένα, στο Α.Π. 43332/40162/7-12-2011 έγγραφό του ο ελεγκτής Νομιμότητας αναφέρει προς το δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λ. Τζανή:
«Σας διαβιβάζουμε την ως άνω καταγγελία του κ. Φώτιου Μελά, πρώην Δημάρχου Κερατσινίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου σας, σχετικά με παραβίαση των διατάξεων του αρ. 16 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 (περί αναστολής της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά την διάρκεια της θητείας Δημάρχου) από εσάς, και παρακαλούμε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, όπως έχουμε άμεσα τις εξηγήσεις σας επί των διαλαμβανομένων».
Η στάση Τζανή
Να σημειωθεί πως ο Λ. Τζανής, σε μια προσπάθεια να... ανατρέψει τις διατάξεις του Ν. 3852/10, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως «από της εκλογής του ως Δημάρχου έπαψε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φαρμακοποιός, συμμορφούμενος απολύτως με το άρθρο 16 του Ν. 3852/2010. Με την εν λόγω διάταξη εισάγεται η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του Δημάρχου, και μόνο σε Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του Δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Επισημαίνεται, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι με τον όρο "αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας" εννοείται η μη ενεργός συμμετοχή σε δραστηριότητες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος. Δεν περιλαμβάνονται δηλαδή τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει κάποιος, π.χ. ως μέτοχος εταιρείας, τα οποία προκύπτουν χωρίς την παροχή ανάλογης απασχόλησης του αιρετού».
Ερωτήματα...
Βέβαια, το πρώτο ερώτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι κατά πόσο το φαρμακείο του δημάρχου είναι...Ανώνυμη, Ομόρρυθμη, Ετερόρρυθμη κλπ εταιρεία και όχι προσωπική, με το δεδομένο πως οι αποδείξεις που εκδίδονται έχουν τα δικά του φορολογικά στοιχεία. Δηλαδή, με άλλα λόγια αν ο κ. Τζανής ΑΛΛΑΞΕ τη νομική μορφή της εταιρείας του που μέχρι πριν τις εκλογές ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.
Το δεύτερο ερώτημα είναι κατά πόσον είναι νόμιμο να καταβάλλονται από το δήμο οι ασφαλιστικές εισφορές από τη στιγμή που αποδειχθεί πως δεν έχει αναστείλει την επαγγελματική του ιδιότητα.
Το τρίτο ερώτημα αφορά στη επόμενη άρνηση του Λ. Τζανή να απαντήσει (δέκα ημερολογιακές ημέρες είναι η προθεσμία) σε έγγραφο του Φ. Μελά, που ζητεί από τις 2/12/2011 στοιχεία που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε φωτοαντίγραφα των χρηματικών εντολών με τα οποία ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας πλήρωσε τις ασφαλιστικές εισφορές του νυν δημάρχου, αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και οικονομικής επιτροπής για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών κτλ.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο τ. δήμαρχος Κερατσινίου Φ. Μελάς καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας πως «η υπόθεση όσμει», και επιπλέον αποκαλύπτει πως από την περασμένη Παρασκευή έκανε ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά κατά της απόφασης ανακήρυξής του.
ΕΔΩ.
 
Top