Η μετατροπή της πλατείας Κοραή του Πειραιά σε μια παιχνιδούπολη και μάλιστα επί χρήμασι, φάνηκε σήμερα, 18 Οκτωβρίου ότι πλήττει τελικά τον Πειραιά, αφού συγκεντρώνει πάνω της όλα τα ενδιαφέροντα και στερεί από τους επισκέπτες της πόλης μια βόλτα στα μαγαζιά, στο πασαλιμάνι στη Φρεττύδα, στην καστέλλα ή στο μικρολίμανο και το Χατζηκυριάκειο.

Το κακό μάλιστα μεγαλώνει αν δούμε ότι τα χρήματα που εισπράττονται από το καρουζέλ, τα μηχανάκια, το παγοδρόμιο και το τρενάκι, πηγαίνουν σε τσέπες μη Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η μιζέρια και η φτώχεια.
Πρώτη φορά μεγάλη γύμνια από εκδηλώσεις, της τελευταίας Κυριακής στον Πειραιά. Περιπλανηθήκαμε επί ένα δίωρο στους έρημους, υποτίθεται εορστασικούς δρόμους, Πραξιτέλους, Μπουμπουλίνας, Σωτήρος, Τσαμαδού, του Πειραιά, και δεν αντικρύσαμε ούτε έναν άνθρωπο του Εμπορικού Συλλόγου, Δημοτικό Σύμβουλο ή άλλο παράγοντα, είδαμε όμως παρεμπόρους, λατερνατζήδες, πανηγυρτζήδες με μαλλί της γριάς και τρία ή τέσσερα φουσκωτά παιχνίδια, σε κάποιες γωνίες.

Τα γλυκά που κερνούσαν οι καταστηματάρχες, με έξοδά τους, αρκούσαν ίσα ίσα για τα πρώτα είκοσι λεπτά της υποτιθέμενης εορταστικής ατμόσφαιρας, στην δε Πραξιτέλους ο δρόμος σκουπίστηκε από τους καταστηματάρχες, αφού οι 2 ή τρεις εργαζόμενοι της καθαριότητας το Δήμου, για καθάρισμα όλων των δρόμων, δεν αρκούσαν ούτε για ζήτω.

Συνεπέστατη η μπάντα του Δήμου Πειραιά, είναι ίσως η μόνο που δούλεψε φιλότιμα και σωστά, σκορπίζοντας παντού τις μελωδικές νότες της.

Ελπίζουμε να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι όταν καλούν κόσμο στον Πειραιά δεν εννοούν μόνο την πλατεία Κοραή, αλλά ολόκληρη την πόλη και φροντίζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να αγοράσουν κάνα μελομακάρονο, έτσι για το καλό που λέμε.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top