Βαρύ είναι το κλίμα για τον Ράφικ Τζεμπούρ στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Αλγερίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Buteur», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Μοχάμεντ Ραουάουρα, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βαχίντ Χαλίλοτζιτς...
επιρρίπτουν ευθύνες στον επιθετικό του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά του στην επεισοδιακή αναμέτρηση με τη Λιβύη (στη φωτο δέχεται επίθεση από παίκτες της Λιβύης).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο «τρομοκράτης» αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά προς γνώση και συμμόρφωση, αλλά και παραδειγματισμό των υπολοίπων. Ίσως, δε, τεθεί εκτός εθνικής ομάδας επ’ αόριστον.

Το ρεπορτάζ των Αλγερινών αναφέρει πως ο Τζεμπούρ ήταν… τσιτωμένος από το γεγονός ότι έμεινε στον πάγκο και μπήκε «φορτωμένος» στον αγωνιστικό χώρο ανάβοντας το φιτίλι στην ήδη εξαγριωμένη εξέδρα των γηπεδούχων. Έτσι υπέπεσε σε ένα σκληρό φάουλ, ενώ υπάρχουν κάποιες καταγγελίες πως προκαλούσε τους αντιπάλους παίκτες της Λιβύης αναφερόμενος προσβλητικά στον νεκρό ηγέτη της χώρας, Καντάφι (φώναζε ειρωνικά «Ζήτω ο Καντάφι»).

Στις τάξεις της εθνικής Λιβύης θεωρούν τη συμπεριφορά του Τζεμπούρ ασυγχώρητη δεδομένης της εμπειρίας του. Λένε πως έχει χάσει την ψυχραιμία του από τη στιγμή που ο Ισλάμ Σλιμάνι τού πήρε τη θέση του βασικού σέντερ φορ (o άσος του Ολυμπιακού δεν έχει σκοράρει σε επίσημο ματς με το εθνόσημο από τις 7 Ιουνίου του 2009) και πήγε με το… ζόρι στην πατρίδα του για τις τελευταίες υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.

Κάποιες πηγές από την Αλγερία αναφέρουν ότι πιθανώς να επιλέξει ο ίδιος το δρόμο της (τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας) αποχώρησης από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Βαχίντ Χαλίλοτζιτς κι έχει παράπονα από τον τρόπο που του συμπεριφέρεται ο Βόσνιος προπονητής.

Στον Ολυμπιακό ενδεχόμενη τιμωρία του Τζεμπούρ, είτε από την εθνική του ομάδα είτε από τη συνομοσπονδία της Αφρικής, θα ήταν μάλλον… ευπρόσδεκτη, αφού αυτό θα σήμαινε πως δεν θα είχε υποχρεώσεις τον Οκτώβριο όταν το πρόγραμμα της ομάδας είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, αλλά και τον Ιανουάριο, όταν ξεκινά το Κόπα Άφρικα (19/1-10/2).

πηγή: ΣΠΟΡ FM
 
Top