Όπως γνωρίζετε υπάρχει μια διένεξη μεταξύ του Δημάρχου και των κατοίκων σχετικά με τα σχέδια μετατροπής μέρους των κήπων της Τερψιθέας σε γήπεδο ασκήσεως για πατίνια skateboard. Θα θέλαμε λοιπόν να τονίσουμε τα κάτωθι σημεία:

Η απόφαση 543 που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τίτλο: «Αξιοποίηση της πλατείας Καραμανλή (Τερψιθέας) για διαμόρφωση πάρκου αστικών αθλημάτων. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι κήποι της Τερψιθέας έχουν ήδη αξιοποιηθεί. Από την μια πλευρά είναι μια μοντέρνα παιδική χαρά με χορηγό ιδιωτική εταιρεία και από την άλλη έχει γίνει διαμόρφωση του χώρου με λιμνούλα, γεφυρούλα, λουλούδια βάσει αρχιτεκτονικής μελέτης ειδικής για δημόσιους κοινόχρηστους κήπους. 

Ο κ. Δήμαρχος φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί από κοντά τα δημοτικά δρώμενα. Οπωσδήποτε ζητήσαμε και την γνώμη των νεαρών που χρησιμοποιούν τα πατίνια skateboard. Μας είπαν: «Εμάς δεν μας πειράζει εάν ο χώρος εξασκήσεως ευρίσκεται στους κήπους της Τερψιθέας, ή το central Park της Νέας Υόρκης, το Hayd Park του Λονδίνου, τους κήπους των Βερσαλλιών, ή της Βαβυλώνος. Επίσης δεν δίνουμε σημασία εάν το έδαφος είναι κατασκευασμένο από μάρμαρα Πεντέλης, Πάρου ή απλό τσιμέντο. 

Αρκεί να είναι σταθερό Αυτό όμως που θέλουμε είναι ο χώρος να ευρίσκεται σε περιοχή που δεν υπάρχουν περίοικοι για να ενοχλούνται γιατί άλλοτε μας έρχεται η όρεξη να εξασκηθούμε στις 12.000 το μεσημέρι και άλλοτε στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Δεν θέλουμε να τρέχει από πίσω μας η Δημοτική Αστυνομία με το ηχόμετρο ή οι πολίτες. Πάντως πατίνια με σιγαστήρα δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα».

Επομένως ο κ. Δήμαρχος να λάβει υπόψη και την γνώμη των νεαρών που και αυτοί φαίνεται ότι αναζητούν την «ησυχία» τους.


http://fonipeiraioton.blogspot.gr

 
Top